Autor
Redacció

Cinc curiositats que potser no sabies del metro madrileny

No tot el que es publica a internet sobre les curiositats dels metros és cert. Però, navegant, hem trobar un post sobre curiositats del metro de Madrid piulat per la mateixa companyia madrilenya.

A l'article hem descobert que el dia en què s'inaugurava el quasi centenari metro, el 1919, es va fer una foto a la qual, com que no hi havia Photoshop, li van haver de fer uns retocs manuals... però saps a què o a qui, i per quin motiu?

Aquesta és la primera de les cinc curiositats descrites a l'article. La segona és que el metro de Madrid, al contrari del que passa a la major part de la xarxa barcelonina, circula per l'esquerra... Saps quina és la raó? Te'n donem una pista:  t’has de remuntar, un altre cop, a la data de la seva inauguració.

Imatge
Metro madrileny circulant per l'esquerra / Foto: web el viajero fisgon

El metro de Madrid circula per l'esquerra  / Foto: web el viajero fisgon

Però la data de 1919 és molt recent. Els primers que es van passejar pel que eren algunes de les estacions de metro, com la de la Carpetana, van ser anteriors a principis del segle XX. Concretament, uns 41 milions d’anys abans. I per no oblidar-ho, al vestíbul de l’estació, en unes grans vitrines, hi tenen algunes reproduccions ben sorprenents...

La resta de curiositats, si vols, les pots descobrir en un clic.

Darrera modificació
dilluns, juny 26, 2017 - 09:23
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/cinc-curiositats-que-potser-no-sabies-metro-madrileny