Autor
Redacció

#TMBrecomana els actes del Dia Mundial de les Persones Refugiades, el 20 de juny

L'Agència de Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) ha presentat l'Informe Mundial de Tendències de desplaçament forçat, del qual es fa ressò el diari La Vanguardia. Les dades del 2016 són demolidores: es va arribar al màxim històric de 65,6 milions de desplaçats al seu propi país o en una nació estrangera, persones forçades a abandonar casa seva a causa de la guerra, la violència i la persecució.

L'any 2001 les Nacions Unides van declarar el 20 de juny com a Dia Mundial de les Persones Refugiades. L'objectiu era rescatar de l'oblit la dramàtica situació que viuen milions de persones desarrelades.

Cada any l'Ajuntament de Barcelona i les entitats que al llarg de l'any treballen sobre el tema del refugi i l'asil a la ciutat, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, organitzen actes per visualitzar la realitat de milions de persones que es veuen abocades a marxar del seu país.

Al web de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat podem trobar una sèrie d'activitats al voltant del Dia del Refugiat. Les del 20-J a la ciutat de Barcelona són les següents:

  • 17.00 Acte oficial a l'Ajuntament de Barcelona, amb la participació de testimonis de CCAR i de la coral Voces Sin Fronteras, en la qual participen usuaris de CCAR. Ajuntament de Barcelona.
  • 17.00 Sant Andreu amb el 20-J. Mostra de la feina feta per Barcelona Ciutat Refugi al Pregó dels Infants i l'Audiència Pública en el marc de “Barcelona, ciutat acollidora”. Tallers i actuació musical. Hi tindrem una parada informativa. Espai de creació Fabra i Coats (carrer Sant Adrià, 20).
  • 18.00 Acte Sarrià Sant Gervasi Acull. Actuació musical, lectura de poemes i xerrada en la qual participarà Aleksandra Semeriak, de CCAR. A la sala Foix de la Casa Orlandai (carrer Jaume Piquet, 23). 
  • 19.30 Obra de teatre documental Mos Maiorum i posterior debat a càrrec de CCAR. Antic Teatre (carrer Verdaguer i Callis, 12).

TMB també hi col·labora fent difusió de la campanya.

Darrera modificació
dimarts, juny 20, 2017 - 09:07
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/tmbrecomana-actes-dia-mundial-de-persones-refugiades-20-de-juny