Autor
Redacció

El congrés d’ATUC subratlla el vincle entre transport públic i qualitat urbana

Una taula rodona sobre ‘La mobilitat del futur en ciutats turístiques’ ha servit aquest migdia de pròleg al 24è Congrés Nacional de Transport Urbà i Metropolità que se celebra aquest dijous i divendres al Palau de Congressos de Palma.

El congrés de Palma està organitzat per l'Associació d'Empreses Gestores de Transports Col·lectius Urbans (ATUC), en col·laboració amb l'Empresa Municipal de Transports de Palma (EMT), i hi participen uns 250 responsables d'empreses operadores de transport urbà, tant públiques com privades.

La trobada s'inclou dins dels actes de commemoració del centenari del transport públic a Palma, una fita que invita a reflexionar sobre la capacitat transformadora que ha suposat i representarà en el futur el transport col·lectiu de viatgers com a eix vertebrador i de progrés de les ciutats.

La taula rodona prèvia al congrés ha comptat amb la presència de la presidenta de TMB i regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, ​​Mercedes Vidal; l'enginyer i màster en planificació per la Universitat de Harvard Andreu Ulied; el director general d'Infraestructures de Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Francesc Xavier Flores, i la regidora de Turisme, Comerç i Treball de l'Ajuntament de Palma, Joana Maria Adrover.

Demà, 2 de juny, tindran lloc les conferències del professor Jesús Izquierdo, sobre Transformació estratègica per a la conciliació del benestar i la mobilitat, i del catedràtic Francesc Robusté, titulada Operadors de transport urbà col·lectiu 4.0: oportunitats i amenaces de l'era digital 4YFN.

Nou paradigma a debat

Tot seguit serà el torn de la taula sobre El nou paradigma de la mobilitat urbana. Hi participaran el director executiu de la Unió dels Transports Públics i Ferrocarrils de França, Claude Faucher; la directora d'innovació de Transport for London, Natalia de Estevan-Ubeda; el catedràtic de transport de la Universitat Politècnica de Catalunya, Francesc Robusté; l'experta en nova mobilitat Katharina Wagner, i el director d'estratègia de la UITP, Dionisio González.

La clausura anirà a càrrec de la presidenta de les Balears, Francina Armengol. Per seguir els debats i participar-hi via Twitter hi ha l’etiqueta #CongresoATUC.

L'ATUC agrupa les empreses de transport públic d'Espanya per treballar conjuntament per una mobilitat sostenible i la millora contínua d'un sector que genera més de 25.000 llocs de treball i representa més de 2.500 milions d'euros a l'any en facturació. Hi estan associades 80 companyies de bus, metro, tren i tramvia, entre les quals TMB.

Darrera modificació
dijous, juny 1, 2017 - 17:28
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/congres-datuc-subratlla-vincle-entre-transport-public-qualitat-urbana