Autor
Redacció

La història del transport públic de Madrid, a un clic

La sala d'exposicions al metro de TMB, l'Espai Mercè Sala, acull actualment l'exposició Barcelona, ciutat i transport públic urbà. És una selecció de documents i imatges que mostren l'evolució del servei de transport públic a Barcelona.

L'exposició, tal com explicava aquest web de notícies, il·lustra la història i l'evolució del transport col·lectiu a Barcelona al llarg de més d'un segle, des de l'inici de la circulació de tartanes i galeres per camins i carrers fins a l'impacte dels avenços tecnològics en la transformació dels transports.

Imatge
Un

Un òmnibus travessa Cibeles camí de la plaça de toros de Felip II
Foto: web Club de Amigos del Transporte Público

A Madrid, un panorama semblant es pot aconseguir al web del Club de Amigos del Transporte Público, que té publicat un article sobre la història del transport públic a la capital de l'Estat. L'article, amb fotografies de l'època, ens descobreix l'evolució del transport madrileny començant per la dècada del 1840. Una diligència arrossegada per èquids, anomenada òmnibus i precursora de l'autobús, transportava viatgers en esdeveniments rellevants a la ciutat: revetlles, funcions teatrals o corrides de toros. El reportatge continua amb les primeres línies de transport urbà i la posterior arribada del tramvia, ferrocarril, rodalies, metro, busos i la resta del sistema de transport públic modern.

Darrera modificació
dimecres, maig 31, 2017 - 08:55
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/historia-transport-public-de-madrid-clic