Autor
Oriol Pàmies

L’Hospitalet tindrà tres estacions més de metro el 2019, a la L10 Sud i la L5

La Generalitat anuncia una inversió de 51 milions d’euros per acabar i posar en servei Provençana, Ildefons Cerdà i Ernest Lluch, l'any següent que s'obrin Foneria i Foc Cisell.

La xarxa de metro de Barcelona continuarà creixent a curt termini, si no en extensió sí en servei als ciutadans, amb l’obertura d’estacions en trams de túnel ja construïts. El 2019 s’obriran dues estacions de la línia 10 Sud, al febrer la de Provençana i a l’octubre la d’Ildefons Cerdà, i també a l’octubre una tercera estació a la línia 5, la d’Ernest Lluch.

Aquestes tres estacions, totes situades en el municipi de l’Hospitalet de Llobregat, tenen la infraestructura bàsica construïda i la Generalitat hi destinarà globalment 51 milions d’euros per realitzar la part d’arquitectura i instal·lacions, 37 milions per a les dues de la L10 Sud, en què les obres començaran el juny vinent, i 14 més per a la de la L5, en què les obres encara s’han de licitar.

Així ho ha anunciat avui el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, junt amb l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, càrrecs de la Generalitat, regidors, representants veïnals i mitjans de comunicació, en una visita a la futura estació de Provençana, situada sota el carrer de l’Aprestadora.

Fer útil la inversió ja realitzada

Rull ha situat com una prioritat del Govern “mobilitzar inversió ja feta per millorar l’oferta de transport públic”, en aquest cas fent l’esforç d’aportar “de manera plurianual” les quantitats necessàries perquè s’acabin i entrin en servei dues estacions situades en un ramal de la línia 9/10 de metro ja construït i que s’utilitza com a via de servei perquè els trens entrin i surtin dels tallers de ZAL.

Un ramal, el de la Zona Franca, en el qual la Generalitat s’ha compromès a obrir el 2018 les estacions de Foneria i Foc Cisell, al barri de la Marina de Barcelona, amb el finançament aportat per l’Ajuntament. “Tindria un punt d’injustícia que els trens passessin de llarg per l’Hospitalet”, ha apuntat el conseller.

En el cas d’Ernest Lluch, es tracta d’una estació situada entre les de Pubilla Cases i Collblanc, l’obra civil de la qual es va enllestir el 2011. A més d’omplir el buit entre aquestes dues estacions de la línia 5, distanciades 1.100 metres, un cop oberta servirà per facilitar l’intercanvi directe amb el Trambaix.

Per tant, en poc més de dos anys, l'Hospitalet de Llobregat disposarà de 20 estacions de metro, totes adaptades a persones amb mobilitat reduïda.

Més informació a la nota de premsa de la Generalitat.

Imatge
Interior de la futura estació de Provençana de la línia 10 Sud / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

Un moment de l'acte al que serà el vestíbul de l'estació / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

Darrera modificació
dijous, maig 25, 2017 - 15:21
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/lhospitalet-tindra-tres-estacions-mes-de-metro-2019-l10-sud-l5