Autor
Toni Bravo

La cimera mundial sobre el transport públic vol liderar la transició cap a la mobilitat del futur

El Congrés Mundial UITP Global Public Transport Summit aposta per la innovació, la digitalització, la reordenació en els desplaçaments i les energies verdes. La cita és a Mont-real la setmana vinent.

L'Associació Internacional de Transport Públic (UITP), que engloba operadors, autoritats i indústria, organitza el 62è Congrés Mundial Global Public Transport Summit 2017 sota el lema Liderar la transició, frase que juga amb la semblança en anglès entre transit (transport públic) i transition. En aquesta edició, la comunitat internacional del transport col·lectiu, de la qual forma part TMB, vol encapçalar el canvi cap a una mobilitat urbana més ordenada, tecnològica, sostenible i eficient. Per aconseguir-ho, tractaran el tema en ponències, taules rodones o workshops amb quatre grans eixos.

El primer té com a objectiu que el transport públic prengui la iniciativa per assegurar una mobilitat sostenible a les grans ciutats. Segons un informe de Nacions Unides, al voltant de l'any 2050 el 66% de la població mundial viurà a les ciutats.

El segon, que el sector de la mobilitat contribueixi i adapti les noves tecnologies, les seves innovacions i aprofiti les possibilitats que ofereix la digitalització.

Redefinir el transport urbà

Redefinir el transport urbà tot aprofitant sinergies amb altres serveis de mobilitat a les grans ciutats, com poden ser la bicicleta, el carsharing o caminar, entre d'altres, amb la fita de reduir l'ús del transport privat i evitar congestions de trànsit, és el tercer gran tema de la cimera.

Finalment, el congrés vol aconseguir un model de mobilitat més verda i eficient, amb sistemes de propulsió alternatius per contribuir a fer de les ciutats uns espais més saludables i sostenibles.

El congrés de la UITP és un esdeveniment biennal (l'anterior va tenir lloc a Milà el 2015). Aquest se celebrarà del 15 al 17 de maig a Mont-real (Canadà), reunirà més de 2.000 professionals d'una vuitantena de països i anirà acompanyat d'una gran fira amb les darreres solucions per a la mobilitat urbana.

Darrera modificació
dijous, maig 11, 2017 - 08:56
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/cimera-mundial-sobre-transport-public-vol-liderar-transicio-cap-mobilitat-futur