Autor
Redacció

Alex Katz: dibuixos fets al metro que il·lustren la dècada dels 40 a Nova York

Alex Katz: dibuixos al metro és una exposició històrica de l'artista americà amb les il·lustracions dels seus quaderns al suburbà, que retraten la societat dels anys 40 de la ciutat dels gratacels: "Vaig començar a dibuixar tot el dia, mentre anava en metro, a l'hora de dinar". 

Als seus esbossos hi podem trobar conductors llegint diaris acuradament o senyores amb barrets d'època. I és que a Katz li agraden els trens subterranis, perquè segons explica, “la gent és molt interessant de veure”.

L’il·lustrador evoca una vivència al metro dels anys 40. Set dècades després, l'artista recorda una noia morena amb un vestit vermell. Es van conèixer casualment una nit cap a les quatre de la matinada i segons explica: "Ella venia d'una cita, i jo també d'una altra. Era una dona sensacional en tots els sentits. Va baixar a Forest Hills, una parada davant de la meva. Mai vaig tenir el seu número", encara lamenta. "Això va ser fa 70 anys".

Imatge
Alex Katz, a l'esquerra, punt de complir 90 anys, a la seva exhibició a Nova York

Alex Katz, a l'esquerra, a punt de complir 90 anys, a la seva exhibició a Nova York

Ara, exposa a Nova York per primera vegada aquests dibuixos que va fer al metro a l'exposició Alex Katz: Subway Drawings

Darrera modificació
dimecres, maig 10, 2017 - 08:30
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/alex-katz-dibuixos-fets-metro-que-illustren-decada-40-nova-york