Autor
Redacció

Nova York obre la primera fase del metro de la Segona Avinguda

La ciutat de Nova York ha estrenat aquest cap de setmana la primera fase de la línia de metro de la Segona Avinguda. Dissabte es va fer el viatge inaugural, amb les autoritats de l'Estat i de la ciutat, i ahir el van poder estrenar els novaiorquesos.

El projecte, gestionat per l'Autoritat Metropolitana del Transport (MTA), compta en aquesta primera fase amb tres noves estacions entre els carrers 63 i 96, al barri de l'Upper East Side, totes personalitzades amb obres d'art. La nova línia de metro s'anirà ampliant amb el pas dels anys fins arribar a un total de 16 estacions i connectar des del carrer 125, al barri de Harlem, fins al carrer Hannover, al cor del barri de negocis.

La nova línia, la proposta inicial de la qual es remunta al 1929, donarà servei a uns 200.000 usuaris cada dia, segons l'estimació de l'MTA, que espera que contribueixi a descongestionar la línia que discorre per l'avinguda Lexington, la més saturada del metro novaiorquès. El pressupost de les obres ha superat els 4.500 milions de dòlars (uns 4.300 milions d'euros).

L'estrena va ser tot un esdeveniment a Nova York. Ens en podem fer una idea seguint l'etiqueta #SecondAvenueSubway a Twitter.

Darrera modificació
dilluns, gener 2, 2017 - 12:49
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/nova-york-obre-primera-fase-metro-de-segona-avinguda