Autor
Redacció

Idees per practicar 'mindfulness' al metro

El mindfulness o atenció conscient és molt present actualment a la nostra societat: institucions i empreses subvencionen cursos als seus treballadors. Tal com explica Aura Costa, formadora de mindfulness, la pràctica continuada permet reduir i gestionar l'estrès o l'ansietat, millorar el nivell de benestar, les relacions personals, la gestió de les emocions (incloent pensaments negatius) o incrementar la capacitat de concentració, entre altres avantatges, a més d'aprendre a viure el moment present amb atenció plena, sense judici i amb curiositat.

Aquestes pràctiques es fan sovint en entorns tranquils. Jonathan Kaplan, director del SoHo CBT + Mindfulness Center, però, va escriure un llibre, Urban Mindfulness, per a la pràctica en entorns urbans, com el metro. David Gelles, periodista del New York Times, ha recollit alguna d'aquestes pràctiques a How to be Mindful on the Subway.

Kaplan proposa focalitzar la pràctica en les persones que tens al voltant quan viatges en el suburbà, en lloc de concentrar-te en la pròpia respiració o les sensacions corporals. Sentir els altres amb un esperit amigable per transformar el viatge en una experiència agradable i lliure d'estrès i connectats a les persones que ens envolten.

L'autor, a més, té una proposta d'exercicis específics per practicar al metro, ja sigui quan vas assegut, dret o fins i tot si l'has perdut.

Darrera modificació
dimarts, abril 25, 2017 - 09:09
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/idees-practicar-mindfulness-metro