Autor
Redacció

Nova edició del baròmetre del transport públic a les regions metropolitanes d’Europa

L'estadística de l'EMTA registra un creixement de la freqüència d'utilització del transport públic a la regió metropolitana de Barcelona entre el 2014 i el 2015, de 182 a 187 viatges anuals per persona.

L'Associació d'Autoritats Metropolitanes del Transport (EMTA en la sigla anglesa) ha publicat l'edició 2017 del seu estudi de mobilitat amb les dades aportades per les 25 entitats membres. S'hi poden trobar indicadors demogràfics, de l'oferta i la demanda de transport públic, del repartiment modal dels desplaçaments, de les tarifes i els costos de cada sistema metropolità de transport.

Un detall útil és que el Baròmetre EMTA, que fa 11 anys que es publica, aporta en gairebé tots els casos tant les dades de l'àrea de transport (l'àmbit de l'ATM, en el cas de Barcelona) com les de la ciutat central, que solen tenir característiques i comportaments diferenciats.

Les dades d'aquesta edició estan referides a l'any 2015. Entre moltes taules interessants, hi ha la de la quota d'utilització del conjunt del transport públic, que pel que fa a Barcelona ha registrat un increment: ha passat de 182 viatges per persona i any a 187, encara per sota de la mitjana de les àrees metropolitanes europees, que se situa en 260.

En el repartiment modal dels viatgers del transport públic, l'estadística diu que cada barceloní metropolità fa 85 viatges a l'any en metro, 68 en bus, 29 en tren de rodalia i 5 en tramvia.

El document de resum es pot descarregar del web de l'EMTA, en anglès.

Darrera modificació
dimecres, abril 19, 2017 - 08:48
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/nova-edicio-barometre-transport-public-regions-metropolitanes-deuropa