Autor
Redacció

La fotògrafa de 'The Guardian' que retrata viatgers noctàmbuls del bus de Londres

Sarah Lee és una fotògrafa londinenca que treballa per al diari The Guardian. Tal com explica, segueix la tradició dels street photographers fent fotos del transport públic. Diu que l'autobús és la seva forma preferida de desplaçar-se per Londres perquè “s'hi mouen tot tipus de persones i comparteixes les seves vides amb elles durant breus moments”.

La Sarah capta instants de vida molt introspectius d'aquests noctàmbuls en els seus desplaçaments. Explica que el primer llibre de fotografia que va comprar estava relacionat amb aquest mitjà de transport i que gràcies a ell es va capbussar en la fotografia humanista autèntica, que mostrava les persones en el dia a dia de la seva vida.

La seva fotografia se centra en l'estat interior dels viatgers, el seu món interior, la seva emoció. El que li agrada és “observar i capturar aquells moments fugaços d'intimitat...”.

Una altra característica sorprenent és que, malgrat que es tracta de retrats nocturns exteriors, les seves escenes vessen color. Un dels propòsits d'aquests blaus elèctrics, ocres, grocs o vermells, present en moltes de les seves fotografies, és ajudar a catalitzar i focalitzar l'atenció de l'escena en el món interior i íntim dels viatgers que tant li agrada retratar a la Sarah.

Darrera modificació
divendres, abril 28, 2017 - 08:31
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/fotografa-de-guardian-que-retrata-viatgers-noctambuls-bus-de-londres