Autor
Redacció

Vídeo: la T-Mobilitat, un sistema intel·ligent de bitlletatge i informació

En aquest vídeo de 6 minuts es presenten els objectius i les característiques del nou sistema de pagament i validació que adoptarà el transport públic de la regió de Barcelona, primer, i de tot Catalunya, més endavant.

T-Mobilitat, un sistema intel·ligent de bitlletatge i informació (CAT)

La T-Mobilitat representarà una gran revolució en l'actual sistema integrat de gestió del transport públic, ja que dona pas a la mobilitat intel·ligent. La T-Mobilitat és un projecte de renovació tecnològica, consensuat entre les administracions i operadors públics, pensat per oferir millors prestacions als ciutadans i realitzat amb tecnologia punta (xip d'altes prestacions), segura, contrastada i escalable.

El projecte, presentat al recent Congrés de Mòbils i en el qual TMB participa activament, porta associada la creació d'un nou model d'atenció al client i d'informació del transport que integrarà les dades dels diferents operadors.

En una primera fase, la T-Mobilitat comprèn tot el sistema tarifari de Barcelona (346 municipis) i començarà a la tardor del 2018, quan el sistema s'implantarà a la primera corona metropolitana i gradualment a la segona corona. Més enllà, a principis del 2019, el sistema arribarà a la resta de l'àmbit de l'ATM, fins que a finals d'aquell any s'estendrà a la resta de Catalunya.

Darrera modificació
dijous, juny 23, 2022 - 18:15
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/video-t-mobilitat-sistema-intelligent-de-bitlletatge-informacio