Autor
Redacció

La plataforma energètica kV 25/30 planteja les seves reivindicacions al Senat

Els promotors i associats, entre els quals TMB, reivindiquen un canvi normatiu per eliminar la discriminació en la tarifa elèctrica que afecta 5.800 empreses. El sobrecost arriba als 350 milions d'euros anuals.

Els responsables de la plataforma energètica kV 25/30 van comparèixer ahir a la comissió d'Energia, Turisme i Agenda Digital del Senat, acompanyats per directius de Confemetal, per explicar la discriminació tarifària que afecta 5.800 empreses de tot l'Estat, consumidores d'energia en alta tensió, discriminació que els suposa un sobrecost de 350 milions d'euros anuals.

El promotor de la plataforma i gerent d'ASE, Ramón López, va explicar a la comissió del Senat que l'enquadrament d'aquestes companyies en un tram que no els correspon "és una incoherència reguladora i suposa una arbitrarietat que origina inseguretat jurídica, discriminació i en definitiva un sobrecost per a les empreses afectades per aquest problema". Més de la meitat de les perjudicades, 3.277, són de Catalunya.

Sobrecost inexplicable

La plataforma va néixer fa més d'un any amb l'objectiu de defensar els interessos de gairebé 6.000 empreses, privades i públiques, que exigeixen un canvi regulador que els permeti situar-se en la tarifa elèctrica que els correspon, i evitar així un “inexplicable sobrecost”, segons ha informat en un comunicat. En el grup promotor hi ha SEA - Empresarios Alaveses, Grupo ASE, Federació Espanyola d'Associacions de Fonedors (FEAF), Desenvolupament Protecció Ambiental, Metro Bilbao i TMB. El gener de l'any passat es va presentar a Catalunya.

El problema s'arrossega des de l'any 2008, quan es modifica el reglament de línies elèctriques i les xarxes de 25 i de 30 kV, classificades de 2a categoria, passen a pagar com de 3a categoria. La solució, pels responsables de la plataforma kV 25/30, seria un canvi de normativa, de tal manera que les xarxes de 25 i 30 kV es traslladin al nivell de tensió 2 de la tarifa, en concret a la tarifa 6.2.

Els grups polítics integrants de la comissió van mostrar el seu interès tant pel problema com per la iniciativa generada a través de la plataforma kV 25/30 i van manifestar el seu interès a fer un seguiment de la qüestió.

Imatge
Ramón López, portaveu de la plataforma kV 25/30, ahir al Senat

Ramón López, portaveu de la plataforma kV 25/30, ahir al Senat 

 

Darrera modificació
dimarts, febrer 28, 2017 - 17:18
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/plataforma-energetica-kv-2530-planteja-seves-reivindicacions-senat