Autor
Redacció

La pressió policial fa baixar els fets delictius al transport públic

Els responsables de la seguretat ciutadana han fet balanç de l'activitat policial realitzada l'any passat a Barcelona, en què Mossos i Guàrdia Urbana van gestionar 517.986 incidències.

En el balanç de la seguretat i l'activitat policial a Barcelona el 2016, presentat avui, els responsables de seguretat ciutadana de la Generalitat i l'Ajuntament han destacat el descens que han experimentat els fets delictius al metro arran de la posada en marxa, a principis de l’any passat, d’un pla estratègic en prevenció dels furts als transports col·lectius. La pressió policial dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana s'ha traduït en un registre de 1.188 furts menys respecte del període anterior.

En aquest operatiu permanent hi han participat efectius de la Regió Policial Metropolitana Sud, la Regió Policial Metropolitana Nord, la Guàrdia Urbana de Barcelona, i l’Àrea de Seguretat del Transport Metropolità i Divisió del Transport dels Mossos d’Esquadra. L’objectiu ha estat actuar sobre la problemàtica que existeix  al transport públic a tota l’àrea metropolitana, i no només a la ciutat de Barcelona, actuant de manera transversal.

Durant l’any passat s’han emès 132 ordres de no apropament al metro, amb una vigència d’entre sis mesos i dos anys.

Es pot repassar la roda de premsa en el vídeo enllaçat al tuit següent.

Darrera modificació
dimecres, febrer 22, 2017 - 16:22
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/pressio-policial-fa-baixar-fets-delictius-transport-public