Autor
Redacció

Autobús urbà i vacances, una combinació de temporada

El servei de bus de TMB s'adapta als hàbits de mobilitat dels usuaris durant la temporada estival: es reforcen les línies que van a la platja per satisfer l'elevada demanda mentre que d'altres rutes modifiquen els horaris i les freqüències de pas.

Com cada any, des de finals de juny fins a mig setembre, el servei d'autobús de TMB s'adapta als hàbits de mobilitat a la ciutat durant aquests mesos d'estiu. En general hi ha menys demanda i per tant menys oferta (que sempre evoluciona per damunt de la demanda) i canvien els horaris de pas.

Això, juntament amb l'optimització de recursos a les cotxeres, tant de flota com de personal disponible, fa que algunes línies modifiquin la freqüència habitual i que d'altres passin a tenir un horari fix (del 30 de juliol al 28 d'agost). En aquest darrer cas, els usuaris poden aprofitar més el temps, ja que saben a quina hora passarà l'autobús per la seva parada.

Reforç a les línies de la platja

Aquest estiu TMB ha llançat la campanya informativa Mou-te a l’estiu en bus, present al web corporatiu i en fullets que es poden trobar a bord d'alguns busos, on es poden consultar les opcions de transport recomanades per arribar a les diferents platges de la costa barcelonina. Convé saber que les línies D20, V15, 39, 45 i 59 tenen cotxes de reforç, que les D20, V15, 59 i en part la V27 han substituït els cotxes estàndard per articulats, i que la H16 també és una bona opció perquè manté intervals interessants i circula en paral·lel al front marítim.

Altres millores que els usuaris habituals de l'autobús s'han trobat aquest estiu han estat la prolongació de la línia V13 fins a Pla de Palau, a l'entrada de la Barceloneta, i els reforços en dues línies de la nova xarxa que donen servei a les platges, la D20 i la V15, que han estrenat aquest any les circulacions especials limitades en els trams i les hores de més afluència de tornada cap a casa, els caps de setmana dels mesos d’estiu.

Darrera modificació
dilluns, juliol 2, 2018 - 13:42
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/autobus-urba-vacances-combinacio-de-temporada