Redacció

Shenzhen electrifica la totalitat de la seva flota d'autobusos

Amb una població d'uns 11,9 milions d'habitants, la ciutat xinesa de Shenzhen es convertirà en la primera del món a aconseguir que el 100% de la seva flota d'autobusos sigui elèctrica, tal com explica el portal de notícies i anàlisis sobre sostenibilitat i desenvolupament urbans TheCityFix.

L'aposta per reduir les emissions contaminants i promoure la mobilitat sostenible per la salut dels ciutadans i la millora de la qualitat de l'aire de les grans ciutats, s'ha fet en tan sols vuit anys. El 2009, Shenzhen  va començar a fer servir busos elèctrics en el marc d'un repte entre deu ciutats xineses per aconseguir incorporar 1.000 vehicles elèctrics per any durant tres anys.

L'empresa que fabrica la major part d'aquests autobusos, BYD, va iniciar la seva prova pilot el 2011. El maig d'aquest any 2017 ja tenia 14.500 busos elèctrics al carrer. Durant aquest mes de desembre està reemplaçant els pocs dièsel que encara queden a la seva flota per començar el 2018 100% electrificats.

Aquesta fita ha estat possible gràcies a la determinació de les autoritats per impulsar el desenvolupament i la producció de vehicles no contaminants, tenint en compte que la Xina és un dels principals països en emissió de gasos d'efecte hivernacle.

L'article explica que la ciutat ha fet front als elevats costos i altres possibles inconvenients de tenir una flota de busos 100% elèctrica diversificant models de negoci. Com a exemple, exposa que els fabricants d'autobusos elèctrics són els encarregats del manteniment de les bateries i de desballestar els antics autobusos dièsel, en lloc dels operadors.

Darrera modificació: 
05.01.2018
Tema: 

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies