Redacció

Els primers ascensors del Gran Metro de Barcelona

Ricard Fernández Valentí, al seu blog El Tranvía 48, ha fet un post amb una detallada i interessant explicació de la història dels primers ascensors del Gran Metro.

El passat mes de febrer, al nostre portal de notícies vam publicar un article dels 25 anys de l'arribada del metro al barri del Fondo de Santa Coloma. Aquesta estació va ser la primera de la xarxa de facilitar l'accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda amb ascensors i un tipus de paviment al vestíbul i les andanes amb una textura especial per servir de guia a les persones amb deficiències de visió.

L'ascensor de l'estació de Fondo / Foto: ArxiuTMB
L'ascensor de l'estació de Fondo / Foto: ArxiuTMB

Però tal com recull Fernández al seu post, molt abans de la instal·lació de l'ascensor de Fondo, tres estacions del Gran Metro de Barcelona, als anys 20, ja en tenien. Eren a les estacions de Lesseps, Fontana i  Urquinaona.
Una de les moltes curiositats que explica l'autor en el seu article són els motius principals pels quals es van instal·lar aquests ascensors. Probablement, no són els que avui en dia podríem considerar prioritaris, sinó uns altres...

 

Darrera modificació: 
06.07.2017
Tema: 

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies