Redacció

Pere París, un fotògraf que ha documentat els transports públics del Barcelonès

Pere París és un fotògraf que documenta des de fa dècades l'evolució del transport públic al Barcelonès. Hi ha fotos seves en diversos webs i perfils d'Instagram, com el de @badalonarecuerdos, però recomanem especialment els seus àlbums a Flickr, en què publica amb l'expressiu sobrenom de Chausson BS, en referència al clàssic fabricant d'autobusos francès i a la desapareguda línia Barcelona-Badalona. Una mirada per gaudir de fotografies que ens transporten a una altra forma de moure'ns i de viure unes quantes dècades enrere...

Alguns àlbums contenen referències a TMB i a la seva història. Ens podem passejar per diferents models d'autobús que han recorregut el Barcelonès i que ja formen part de la història del transport, com el  Zoobús (una de les funcions anteriors de l'ACLO 410 avui preservat per la Fundació TMB) que feia la ruta entre la plaça de Catalunya i la Ciutadella; el Dodge Brothers 240, construït l'any 1935 als Estats Units; els autobusos olímpics del 92; els Pegaso Monotral, o el prototipus Horus, elèctric amb turbina.

En el d'estacions de metro podem trobar un accés de l'estació Arc de Triomf de la línia 1 al mig del carrer de Nàpols. Era l’any 1986.

Jardinera,  1986 / Imatge: Pere París
Jardinera del Tramvia Blau, 1986 / Foto: Pere París

A l'àlbum de bitllets de transport públic hi ha un bitllet de l'any 1948 per a l'autobús ACLO  i un d'olímpic per a tots els dies dels Jocs, entre el 25 de juliol i el 9 d'agost. En el de tramvies del Tibidabo tenim imatges de vehicles pintats de blau cel i de l'emblemàtica jardinera.

En té un amb trens del metro de diferents èpoques, inclosa l'actual, mentre que el de les cabines del telefèric de Montjuïc permet mirar la Barcelona dels 80 des del vessant de la muntanya.

El Flickr de Pere París conté molts més àlbums de transports amb els quals podem recordar part de la història de la mobilitat de Barcelona i dels canvis que ha experimentat la ciutat i la seva gent les darreres dècades.

Darrera modificació: 
11.01.2018
Tema: 

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies