Redacció

Es reprèn el desplegament de la nova xarxa de bus

Aquest mes de setembre s'activa el procés de participació previ a la implantació de tres línies més de la nova xarxa de bus. El govern municipal ha anunciat que la resta del projecte agafarà més velocitat.

El nou govern municipal de Barcelona ha confirmat avui la seva aposta pel transport públic i especialment per l'autobús, alhora que ha anunciat la seva voluntat de continuar la reformulació de la xarxa urbana d'autobusos a través del projecte de nova xarxa de bus impulsat per l'Ajuntament i TMB. Així, aquest mes de setembre els responsables municipals de mobilitat iniciaran un nou procés participatiu amb entitats i ciutadania com a pas previ a la implantació de les tres línies programades per a la quarta fase del desplegament.

Aquestes tres línies, tal com estava previst, seran una d'horitzontal i dues de verticals: H4 (Zona Universitària - Bon Pastor), V11 (Estació Marítima - Bonanova) i V13 (Pla de Palau - Av. Tibidabo). El procés participatiu, de tres mesos de durada, i les obres d'adequació de parades fan que la posada en marxa d'aquestes línies se situï cap a principis del 2016. S'arribarà llavors a les 16 línies d'altes prestacions, en les quals s'espera que es desplacin el 42% dels viatgers totals de l'autobús.

A continuació, l'Ajuntament de Barcelona iniciarà les actuacions i els treballs tècnics per accelerar el desplegament de la nova xarxa de bus i reduir el nombre de fases necessàries per arribar a les 28 línies programades. El govern municipal entén que els beneficis del projecte estan lligats al desplegament total i per això considera cabdal realitzar la implantació "a la màxima velocitat que permetin els recursos tècnics i operatius municipals i de TMB". Igualment, aquesta fase definitiva anirà precedida d'un procés participatiu que començaria el 2016.

En aquests moments la nova xarxa de bus compta amb un total de 13 línies en funcionament, que es caracteritzen pels recorreguts rectilinis (horitzontals, verticals i diagonals), l'elevada freqüència i la més alta disponibilitat d'informació de servei.

Darrera modificació: 
16.11.2015
Tema: 

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies