Redacció

Compte enrere per a l’allargament de la L10 Sud de metro fins a la ZAL

El conseller de Territori, Damià Calvet, i la presidenta de TMB, Rosa Alarcón, han visitat les obres de les tres noves estacions del viaducte del carrer A.

Les estacions de la línia 10 Sud de metro Port Comercial / La Factoria, Ecoparc i ZAL / Riu  Vell estan molt avançades i podrien entrar en funcionament a finals d'abril, segons han apuntat avui la presidenta de TMB, Rosa Alarcón, i el conseller de Territori, Damià Calvet, en una visita d’obres amb mitjans de comunicació.

Amb la visita s’ha simbolitzat la pròxima entrega de l'obra a TMB, prevista per al 22 de març. A partir d'aquesta data, aproximadament, s'efectuaran les proves en el nou tram fins que entre Setmana Santa i finals d'abril s'hi pugui iniciar el servei comercial. Les tres noves estacions sumaran prop d'un milió de viatgers anuals i hauran suposat una inversió de 10,5 milions d'euros.

De la L10 Sud, encara quedarà pendent de construir l'estació de Motors, tot i que no està previst que es pugui obrir fins almenys el 2026. Segons Calvet, la finalització dels treballs està prevista en la primera fase del Pla Econòmic i Financer de la represa de les obres de la línia 9 juntament amb la construcció de les estacions del tram central.

Energia fotovoltaica

Les tres futures estacions de la L10 Sud estan situades sobre el viaducte que travessa per dalt el carrer A i, igual que la de Zona Franca, estaran dotades de panells de captació d'energia fotovoltaica. Sumant-hi les que cobriran els tallers de la ZAL, seran 5.000 plaques solars amb una superfície equivalent a dues hectàrees, que proveiran el metro amb electricitat d'origen renovable i de proximitat.

La presidenta de TMB i regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Rosa Alarcón, també ha posat l'accent en la importància del metro per a la transició energètica i l'economia verda i ha remarcat que les noves estacions ajudaran els treballadors de les empreses del polígon de la Zona Franca a poder-se desplaçar en transport públic i de forma sostenible fins a la feina.

Més informació a la nota de premsa del Departament de Territori i Sostenibilitat.

Rosa Alarcón i Damià Calvet en la visita a ZAL / Riu Vell / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)
Rosa Alarcón i Damià Calvet en la visita a ZAL / Riu Vell / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

L'estació ZAL / Riu Vell serà final de línia de la L10 Sud / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)
L'estació ZAL / Riu Vell serà final de línia de la L10 Sud / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

Darrera modificació: 
02.03.2021
Tema: 

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies