Premsa TMB

TMB participa al saló de la indústria ferroviària BcnRail amb un estand dedicat al metro automàtic

La presidenta, Mercedes Vidal, intervindrà en la sessió inaugural, i el conseller delegat, Enric Cañas, en una taula rodona sobre la mobilitat del futur.

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) participa a la cinquena edició del Saló Internacional de la Indústria Ferroviària BcnRail, organitzat per Fira de Barcelona, que se celebrarà del 17 al 19 de novembre al recinte Gran Via de la Fira, en coincidència amb l'Smart City Expo, i que se centrarà en el concepte de mobilitat intel·ligent i en general la innovació aplicada al transport.

Com en anteriors edicions del BcnRail, TMB hi serà present amb un estand propi. En aquesta ocasió l'espai d'exposició mostra gràficament els trets més destacats del futur ramal de la línia 9 de metro Aeroport - Zona Universitària, que es posarà en servei d'aquí tres mesos aproximadament. Es tracta de l'ampliació més important experimentada per la xarxa de metro en la seva història, de prop de 20 quilòmetres, una fita de la mobilitat metropolitana amb un fort component d'innovació, ja que suposa també un salt endavant en la implantació de la conducció automàtica, que aporta seguretat, flexibilitat i fiabilitat a l'operació.

Jornades tècniques

El cinquè BCN Rail reunirà prop de 60 ponents procedents d'arreu del món en el BcnRail Congress, el programa paral·lel de jornades tècniques. Les tres jornades de debats estaran dedicades respectivament a les tecnologies intel·ligents, l'accés a nous mercats i projectes internacionals, i la logística de mercaderies.

La presidenta de TMB, Mercedes Vidal, intervindrà demà a les 9.30 h en la cerimònia d'obertura. A continuació, a les 10 h, el conseller delegat, Enric Cañas, participarà com a ponent en la sessió titulada "Mobilitat del futur. Visió integral", junt amb el secretari general de la UITP, Alain Flausch; el director general de l'ATM, Josep Anton Grau, i l'expert en infraestructures Manel Villalante, i moderada pel director general d'FGC, Pere Calvet.

També hi haurà participació de TMB en una sessió de tarda del mateix dia 17, dedicada a compartir casos d'èxit de mesures d'eficiència energètica aplicades a sistemes ferroviaris.

Dins del programa complementari d'activitats del saló, els assistents tindran l'oportunitat de participar en una sortida extraordinària del tren històric de TMB, el format pels cotxes M1, M6 i M8, supervivents dels primers trens que van servir per inaugurar el Gran Metro el desembre del 1924.

 

Si necessites més informació, contacta amb nosaltres

Recursos disponibles

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies