Premsa TMB

TMB anuncia els guanyadors de l’onzena edició del festival internacional de curts Subtravelling

El curt guardonat de la categoria Roda a TMB és 'Hora punta', i el segon classificat és 'El viaje estático'. El curt més votat és 'Desconnecta' i 'Avisa quan arribis' obté la menció especial del jurat. El microcurt de la secció Mostra internacional que més ha agradat als usuaris és 'Dream in the subway'

Aquesta tarda, des d’una sala dels cinemes Filmax Gran Via de l’Hospitalet de Llobregat ha tingut lloc la gala de cloenda i anunci dels guanyadors de les diferents categories de l’onzena edició del Subtravelling, el festival internacional de cinema curt de Transports Metropolitans de Barcelona, organitzat per la Fundació TMB, que per cinquè any consecutiu ha repetit la col·laboració amb el festival de cinema SMIFF del metro de Seül, la capital de Corea del Sud. Per primera vegada, l’acte d’entrega s’ha retransmès virtualment i s’ha pogut seguir per internet, a través del web del festival Subtravelling.

L’acte va ser presentat pel Roger de Gràcia i l’Agnès Busquets. Enguany, el jurat de l'XI Festival Subtravelling - International New Talent’s Short Film Festival Barcelona - Seoul estava format pel cineasta, guionista i director teatral Cesc Gay, l’actriu Assumpta Serna, el director del Filmets Badalona Film Festival, Agustí Argelich, i el director de la Fundació TMB, Santiago Torres.

I els guanyadors són…

Dins de la categoria a competició oberta al públic, Roda a TMB, en què els mateixos usuaris envien els seus vídeos rodats als transports públics de TMB, el treball escollit pel jurat és Hora punta, creat per Helena Izquierdo, Marina Izquierdo i Marc Serra. L’original curt d’animació retrata en menys d’un minut i mig un viatge en metro en l’hora punta del matí amb un final sorprenent. El guanyador, que ha competit amb els altres 94 curts participants, s’ha endut un viatge a Corea i la projecció en exclusiva del curt al festival SMIFF de Seül 2021, a més d’un any de cinema gratis i l’emissió del seu curt al programa Curtcircuit 33 del canal 33 de Televisió de Catalunya i al MouTV.

Enguany també es premiava el segon millor curtmetratge, i en aquesta secció el jurat ha escollit l’obra El viaje estático, dirigit per Neil Murphy, que s’ha endut una càmera esportiva GoPro amb trípode i l’emissió del seu curt al festival SMIFF i al programa Curtcircuit 33. L’original curt de ficció, de tres minuts, ens presenta una noia atrapada que utilitzarà la imaginació i el ball per escapar de la monotonia d’un viatge en metro.

Per segon any consecutiu, un curt ha rebut una menció especial per part del jurat: ha estat Avisa quan arribis, dirigit per Irene Margalef. El curt retrata el viatge de l’Alba quan torna sola cap a casa. Al metro, uns nois l’assetgen verbalmentt. Ella intenta no fer-los cas, però la por ja se li ha ficat dins del cos. La guanyadora s’endú una tauleta tàctil, cortesia de Vodafone. A més, el curt es podrà veure al festival SMIFF i al programa Curtcircuit 33.

L’obra més votada d’aquesta categoria per part dels usuaris del web del festival Subtravelling és el curt Desconnecta, d’Irene Soriano, que reflexiona sobre la dependència de la societat de les noves tecnologies; la noia protagonista n’és conscient i fa una crida per desconnectar. S’endú un any de cinema gratis cortesia de Filmax Gran Via.

Els 10 curts finalistes s’emetran properament a les pantalles d’informació per als usuaris MouTV, presents en autobusos, andanes i trens de metro. I els cinc primers es projectaran durant el festival SMIFF 2021. Els cinc finalistes són: el curt guanyador, Hora punta, d’Helena Izquierdo, Marina Izquierdo i Marc Serra; El viaje estático, de Neil Murphy; Avisa quan arribis, d’Irene Margalef; Anxiety, de Mercedes González, i Gracias de Tess Masero.

D’altra banda, pel que fa a la secció Mostra internacional, en què es presentaven 20 curts, l’obra que ha rebut més vots al web del festival és el curt Dream in the subway, dirigit per Park so Young. El curt, rodat al metro de Seül, relata el viatge del protagonista tant al món real com el viatge als seus somnis.

Com a novetat, enguany es premiava la participació dels usuaris. Així, entre tots els curts inscrits i acceptats a la secció Roda a TMB es va fer un sorteig d’un passi per assistir al rodatge de Cesc Gay a les instal·lacions de TMB que va tenir lloc el passat 30 de desembre. La guanyadora va ser Julia Campayo, que hi va participar amb el curt Metropolis.

Hi havia també un premi per als votants, que només pel fet de votar els curts al web del festival podien guanyar un any de cinema gratis cortesia de Filmax Gran Via i una tauleta tàctil cortesia de Vodafone. El guanyador del sorteig és Carla Àlvarez.

A més, durant el període de votació, del 19 de gener al 7 de febrer, diàriament s’han sortejat entre els votants de totes les categories entrades de cinema per a les sales Screen X o 4DX dels cines Filmax Gran Via. El web del festival ha rebut 12.543 visites, 34.292 pàgines vistes i 7.559 vots.

Us deixem el vídeo de la gala de cloenda de l'11a edició del festival internacional de curts Subtravelling:

Si necessites més informació, contacta amb nosaltres

Recursos disponibles

Imatge promocional del festival Subtravelling 2020 / Imatge: TMB

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies