Premsa TMB

Tallers infantils ‘Motion kids', basats en l'‘stop motion', dins el Subtravelling

Durant els matins dels dies 25, 26 i 27 d’octubre tindrà lloc al mini cinema de l’estació de metro d’Universitat(L2/L1) la celebració de tres tallers d’animació infantils Motion kids, basats en la tècnica de l’stop motion, que dóna vida a objectes o ninots. Aquesta activitat s’inclou dins la programació d’enguany del Subtravelling Obre la pàgina en una finestra nova, la tercera mostra internacional de curtmetratges al metro, que se celebra fins al 30 d’octubre.

Els tallers s’iniciaran a les 10 hores i tindran dues parts diferenciades. En la primera (d’uns 35 minuts de durada) es projectarà el curtmetratge Grand Prix (de Marc Riba i Anna Solanas) i es desgranaran els secrets per poder arribar a fer una producció d’aquestes característiques, i en la segona (d’uns 80 minuts de durada), els assistents al taller podran convertir-se en realitzadors amb la creació d’un petit gag d’uns 12 segons que transcorrerà en la mateixa estació de metro.

Per aconseguir-ho hi haurà un decorat preparat i amb l’ajuda d’una càmera fotogràfica digital i un ordenador s’aconseguirà crear la màgia del moviment. Cada dia una escola diferent realitzarà aquest taller i està previst que el gaudiran al voltant de 120 alumnes de primària i d’ESO de diferents edats. Concretament les escoles apuntades són l’Escola Sant Ferran, CEE La Ginesta i l’Escola Mare de Dàu de Núria.

Els tallers els impartirà l’empresa I+G Motion Obre la pàgina en una finestra nova , una productora especialitzada en la tècnica dels ninots animats que va nàixer a Barcelona fa màs de sis anys. Els seus treballs han estat seleccionats en màs de 700 festivals dels cinc continents i s’han endut màs d’un centenar de premis, incloent-hi un Premi Gaudí, una nominació als Premis Goya i el Màliès de Plata al Festival de Sitges.

La il·lusió del moviment

L'animació às la il·lusió del moviment. És fer que un personatge dibuixat, un ninot o qualsevol altre objecte, prengui moviment, mitjançant un seguit d'imatges estàtiques. Quan es presenten un seguit d'imatges semblants d'una manera prou ràpida, l'ull i el cervell les relacionen i creen el moviment a partir d'imatges estàtiques. Amb l'animació es creen mons imaginats, nous personatges i es pot fer cinema en miniatura.

Si necessites més informació, contacta amb nosaltres

Recursos disponibles

Imatge nen dirigint una pel·licula

També et pot interessar...

Últimes notícies