Premsa TMB

Situació a les xarxes de metro i autobusos de TMB a les 7.15 h

 La vaga general convocada per avui està afectant les xarxes de bus i metro de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), que no han començat a donar servei a l’hora habitual. Hi ha presència de piquets a les portes de les cotxeres d’autobusos i en algunes instal·lacions de metro.

A les 6.30 h han entrat en vigor els serveis mínims decretats pel Govern de la Generalitat, que són d’un 33% del servei habitual en dia feiner, des de les 6.30 fins a les 9.30 del matí i des de les 5 de la tarda a les 9 del vespre, tant al metro com als autobusos.

A les línies de metro circula un de cada tres trens en aquestes dues franges horàries, amb intervals entre els 9 i els 12 minuts. A les 6.30, doncs, han sortit els primers trens dels terminals i de diversos punts intermedis de cada línia. A les 9.30 sortiran els últims trens de cada terminal i a mesura que vagin passant s'aniran tancant les estacions fins a les 5 de la tarda.

Servei en totes les línies de metro

Les estacions de Zona Universitària (L3) i Cornellà Centre (L5) han obert amb retard, a les 7.10 h, a causa de la vandalització de portes d'accés. L'estació de Can Boixeres ha obert a les 6.50 h pel mateix motiu.

Pel que fa als autobusos, la distribució del 33% del servei es fa de manera proporcional, garantint que en cada línia circuli almenys un vehicle dins les franges determinades i completant en tot cas el recorregut fins al terminal.

La sortida dels vehicles de les cotxeres s'ha fet amb normalitat, excepte a la de Ponent, on el piquet i el tall de trànsit la Gran Via han retardat l'entrada en servei d'una quarantena de vehicles. Els talls de trànsit en diferents punts de Barcelona estan pertorbant la circulació de les línies.

Tretze autobusos han estat objecte de sabotatges aquest matí per pintades al retrovisor, rodes punxades o trencament de vidres. Ahir entre les 20.50 i la mitjanit van ser vandalitzats cinc autobusos que prestaven servei, amb punxades de rodes, pintades, trencament de vidres o del netejaparabrisa.

Si necessites més informació, contacta amb nosaltres

Recursos disponibles

També et pot interessar...

Últimes notícies