Premsa TMB

Situació a les xarxes de metro i autobusos de TMB a les 6.30 h

La vaga general convocada per avui està afectant les xarxes de bus i metro de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), que no han començat a donar servei a l’hora habitual. Hi ha presència de piquets a les portes de les cotxeres d’autobusos i en algunes instal·lacions de metro.

A aquesta hora entren en vigor els serveis mínims decretats pel Govern de la Generalitat, que són d’un 33% del servei habitual en dia feiner, des de les 6.30 fins a les 9.30 del matí i des de les 5 de la tarda a les 9 del vespre, tant al metro com als autobusos.

Un de cada tres trens

A les línies de metro circula un de cada tres trens en aquestes dues franges horàries, amb intervals entre els 9 i els 12 minuts. A les 6.30, doncs, han sortit els primers trens dels terminals i de diversos punts intermedis de cada línia. A les 9.30 sortiran els últims trens de cada terminal i a mesura que vagin passant s'aniran tancant les estacions fins a les 5 de la tarda.

Inicialment, l'estació de Zona Universitària (L3) no ha obert, a causa de la vandalització de portes d'accés, cosa que obliga a donar servei limitat entre Palau Reial i Trinitat Nova. Santa Coloma (L1) i Can Boixeres (L5) també han estat objecte de bloqueig d'accessos.

Pel que fa als autobusos, la distribució del 33% del servei es fa de manera proporcional, garantint que en cada línia circuli almenys un vehicle dins les franges determinades i completant en tot cas el recorregut fins al terminal.

La sortida dels vehicles de les cotxeres s'ha fet amb normalitat, excepte a la de Ponent, on el piquet l'ha retardat bloquejant la porta. Un cop han sortit els cotxes, han quedat aturats a la Gran Via per una manifestació.

Tres autobusos han estat objecte de sabotatges aquest matí, per pintades. Ahir entre les 20.50 i la mitjanit van ser vandalitzats cinc autobusos que prestaven servei, amb punxades de rodes, pintades, trencament de vidres o del netejaparabrisa.

Si necessites més informació, contacta amb nosaltres

Recursos disponibles

També et pot interessar...

Últimes notícies