Premsa TMB

Situació a les xarxes d'autobusos i metro de TMB a les 9.30 h

La vaga intermitent convocada per avui a TMB comença a hores d’ara a la xarxa d’autobusos. Així, els conductors que se sumin a la vaga s’aniran retirant a les cotxeres quan arribin al terminal de la línia. 

Durant l'aturada del matí, de 9.30 a 14.30 h, els serveis mínims decretats pel Govern de la Generalitat asseguren el 33% de l'oferta a les línies 9, 11, 21, 24, 63, 65, 92, 95, 109, 150, 157 i D20, i un cotxe en cada línia de Bus del Barri.
A partir de les 14.30 h, tornarà el servei habitual a la xarxa d’autobusos, fins a les 20.00 h de la tarda, en què començarà una altra aturada fins a la mitjanit.

Finalitza el primer torn d’aturades al metro

Pel que fa al metro, el servei ara és el normal, ja que ja ha acabat la primera aturada del matí entre les 6.30 h i les 9.30 h, que ha transcorregut amb normalitat i s’han complert els nivells establerts en els serveis mínims, sense incidències destacables, tret de regulacions puntuals en alguns punts d’enllaç de la xarxa per facilitar els fluxos de passatge. 
La propera aturada serà de 17.00 a 20.00 h. Els serveis mínims asseguren el 50% a totes les línies, és a dir, circularà un de cada dos trens.

TMB lamenta aquesta nova convocatòria d'aturades, que com les anteriors s'adrecen contra una disposició del govern central, el reial decret 20/2012, que afecta tot el sector públic i que és d'aplicació obligada. L'empresa ha ofert alternatives per neutralitzar l'efecte d'aquesta normativa en el poder adquisitiu dels treballadors, en un esforç negociador que ha donat com a fruit l'acord subscrit amb dos sindicats d'Autobusos. Tot i això, en l'últim mes s'han produït 14 jornades de vaga total o parcial a Metro i Bus, amb notables perjudicis per als ciutadans i la companyia operadora.
 

Si necessites més informació, contacta amb nosaltres

Recursos disponibles

També et pot interessar...

Últimes notícies