Premsa TMB

Situació a la xarxa d'autobusos de TMB a les 6.30 h amb motiu de la convocatòria de vaga

La vaga convocada per avui per part d'alguns sindicats d'Autobusos de TMB està tenint un seguiment desigual, centrat sobretot en els conductors, cosa que origina incidència en la prestació del servei. Des de primera hora s'estan complint els nivells establerts en l'ordre de serveis mínims, amb poques incidències. Fins al moment s'ha detectat la vandalització d'un vehicle, per trencament d'un vidre quan estava aturat al terminal, i de diverses parades.

A aquesta hora ha entrat en vigor la franja d'hora punta dels serveis mínims decretats pel Govern de la Generalitat, que són d’un 50% del servei habitual en dia feiner, des de les 6.30 fins a les 9.30 del matí i des de les 4 de la tarda a les 8 del vespre, en totes les línies.

A banda, es manté durant tota la jornada un 25% del servei a les línies 9, 21, 63, 65, 92, 95, 109, 150 i 157. A les línies de Bus del Barri ha de circular almenys un vehicle també tota la jornada.

Acord assolit amb dos sindicats

TMB lamenta aquesta convocatòria de vaga, que s'origina contra una disposició del govern central que afecta tot el sector públic. Fins a l'últim moment, l'empresa ha ofert alternatives per neutralitzar l'efecte del reial decret 20/2012 en el poder adquisitiu dels treballadors, en un esforç negociador que ha donat com a fruit l'acord subscrit amb els sindicats SIT i ACAT. Aquest acord és aplicable als afiliats del dos sindicats i està obert a la incorporació de la resta de sindicats i de tots els treballadors que s'hi adhereixin voluntàriament.

L'empresa constata a més que la vaga està perjudicant milers de ciutadans de Barcelona i l'àrea metropolitana, justament quan es fa realitat la primera fase de la nova xarxa de bus, el projecte més important que té actualment TMB pel que fa a la modernització i millora del servei de transport públic.

Si necessites més informació, contacta amb nosaltres

Recursos disponibles

També et pot interessar...

Últimes notícies