Premsa TMB

Serveis mínims al metro i el bus per a la convocatòria d'aturades del 23 de novembre

Amb  motiu de les aturades parcials convocades pel comitè d'empresa de Metro i diversos sindicats d'Autobusos per demà, 23 de novembre, el Departament d’Empresa i Ocupació ha ordenat que es mantinguin serveis mínims per garantir la mobilitat a l'àrea metropolitana de Barcelona.

Aturades de tres hores al metro, al matí i a la tarda

Les aturades al metro estan convocades en dues franges de tres hores, de 6 a 9 del matí i de 17.30 a 20.30 h a la tarda, per a les quals els serveis mínims són:

· De 6.30 a 9 h, el 50% del servei habitual. De 6 a 6.30 h no s'han dictat serveis mínims, per tant no sortirà cap tren de l'origen de la línia durant mitja hora. Els trens que hagin sortit de l'origen amb anterioritat completaran el recorregut fins al final fent parada en totes les estacions.

· De 17.30 a 20.30 h, el 50% del servei habitual.

La resta de la jornada, de 5 a 6 h, de 9 a 17.30 h i de 20.30 a les 2 de la matinada, el servei serà el normal.

TMB adverteix que l'oferta resultant de l'aplicació dels serveis mínims pot ser insuficient per absorbir la demanda normal de les hores punta d'un divendres laborable, en què habitualment al conjunt de les línies de metro es registren 225.000 validacions de 6 a 9 h i una quantitat semblant a la franja de 17.30 a 20.30 h. Es recomana, per tant, preveure més temps per al desplaçament i seguir les indicacions que donin la megafonia, les pantalles i el personal de la xarxa.

Aturada de sis hores a Autobusos

D'altra banda, demà també hi ha aturada d'Autobusos, convocada per diversos sindicats, de 10 a 16 h, i per tant en hora vall. Per això la previsió és:

· Fins a les 10 h, servei normal de bus.

· De 10 a 16 h, serveis mínims del 33% a les línies 9, 11, 21, 24, 63, 65, 92, 95, 109, 150, 157 i D20. A més, ha de circular un cotxe en cada línia de Bus del Barri.

· De 16 h fins al final, servei normal de bus, un cop reincorporats els conductors que hagin seguit la vaga.

TMB lamenta aquesta nova jornada d'aturades, que es plantegen com a resposta a una disposició del govern central que afecta tot el sector públic i que és d'obligada aplicació. L'empresa ha proposat mesures per minimitzar l’efecte d'aquesta normativa, garantint que no hi hagi pèrdua real del poder adquisitiu dels treballadors, una sortida que compta amb el suport de tres sindicats i del 55% de la plantilla d'Autobusos. La direcció continua disposada a arribar a acords amb els altres sindicats d'Autobusos i de Metro, per aconseguir que tots els treballadors es beneficiïn d'aquesta opció.

Si necessites més informació, contacta amb nosaltres

Recursos disponibles

Serveis mínims a metro i bus

També et pot interessar...

Últimes notícies