Premsa TMB

El pla de millora de l'oferta de Bus de TMB afegirà al servei 43 vehicles en feiners entre 2017 i 2018

El reforç, amb suport de l'ATM, s'aplicarà en dues etapes, i suposarà un augment del 6% en la capacitat de la xarxa i la contractació de 150 persones

Autobús de la línia V21 al passeig Marítim / Foto: Pep Herrero (TMB)

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha dissenyat un pla per adaptar l’oferta de la xarxa d’Autobusos a la demanda creixent, que comportarà la incorporació de 43 vehicles més al servei diari en laborables. El pla, que compta amb el suport de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, entrarà en vigor en dues fases, l’octubre del 2017 i la tardor del 2018, i suposarà l’adquisició de 43 autobusos nous, entre estàndards i articulats.

L’any 2016 es va produir un notable increment d’usuaris a la xarxa regular d’autobusos de TMB, fruit de la recuperació de l’activitat econòmica: concretament es van transportar 7,8 milions més de viatgers que l’any anterior (+4,3%). Aquesta tendència continua el 2017, ja que entre el gener i l’abril s’ha registrat un augment també del 4,3%. Això vol dir que molts dies feiners s’assoleixen les 720.000 validacions en els 834 vehicles assignats a les 99 línies regulars existents.

En conseqüència, TMB ha identificat la necessitat d’un reforç de la capacitat del servei de Bus, que es portarà a la pràctica en dues fases diferenciades: la primera l’octubre del 2017, en què s’afegiran 22 vehicles a 15 línies, i la segona la tardor del 2018, en què s’incorporaran els altres 21 autobusos addicionals.

A tall d’exemple, algunes de les línies que seran reforçades l’octubre del 2017 són H10 i H12, de la nova xarxa, i 24 i 27, entre les convencionals. L’any vinent seran millorades les línies que ho necessitin segons l’evolució de la demanda.

Contractació de 150 treballadors

En recursos, el pla de reforç suposa un increment de 184.512 hores anuals de servei, equivalents a un 5% més, i la contractació de 150 treballadors. En capacitat, l’augment serà del 6%, pel nombre més alt de places.

En termes econòmics, per les necessitats superiors de finançament (aportació de les administracions per cobrir la diferència entre els ingressos per tarifes i els costos d’explotació), el reforç tindrà un cost d’1,66 milions d’euros el 2017, de 7,37 milions d’euros el 2018 i d’11,31 milions d’euros el 2019 i els anys successius. Aquest finançament addicional serà aportat pel contracte-programa entre l’ATM i TMB.

A més, per assumir aquest increment d’oferta, TMB haurà d’ampliar la flota en 43 unitats, que s’afegiran a les 1.060 actuals. La previsió és que s’adquireixin 33 autobusos estàndard i 10 d’articulats, tots de propulsió híbrida dièsel-elèctrica, amb una inversió global de 16,25 milions d’euros. Aquesta inversió també es finança amb el fons de reserva del contracte-programa entre l’ATM i TMB.

Tot i que ja s’ha iniciat el procés de licitació, el temps necessari per a la contractació i fabricació d’aquests 43 autobusos fa preveure que entraran en funcionament la tardor del 2018. La primera fase de l’ampliació d’oferta es realitzarà, per tant, allargant la vida un any a 22 vehicles de la flota actual, que el 2018 seran substituïts pels nous.

A continuació e spoden escoltar les explicacions de la presidenta de TMB, Mercedes Vidal, i del secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font:

 

Tema: 
Si necessites més informació, contacta amb nosaltres

Recursos disponibles

Autobús de la línia V21 al passeig Marítim / Foto: Pep Herrero (TMB)
Autobús de la línia V21 al passeig Marítim / Foto: Pep Herrero (TMB)

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies