Premsa TMB

Mercedes Vidal, designada presidenta de TMB pels consells d'administració de Metro i Bus

Aquest matí s’han celebrat els actes de constitució dels consells d’administració de les dues principals empreses de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB): Ferrocarril Metropolità de Barcelona, SA (Metro), i Transports de Barcelona, SA (Autobusos), després d’haver estat nomenats els consellers pel plenari de l’Àrea Metropolitana de Barcelona el 30 de juliol passat.

Els consells d’administració de les dues societats han designat Mercedes Vidal Lago com a nova presidenta de TMB. Vidal, regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona i consellera metropolitana, té 34 anys, és llicenciada en ciències ambientals per la Universitat Autònoma de Barcelona i treballa des de fa més de deu anys en l'àmbit de l'urbanisme, l'ecologia i la mobilitat sostenible.

De la mateixa manera ha estat nomenat Antoni Poveda Zapata com a vicepresident de TMB. Antoni Poveda és alcalde de Sant Joan Despí i vicepresident de l’àrea de Mobilitat i Transport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Finalment, també ha estat nomenat Enric Cañas Alonso com a conseller delegat de TMB. Cañas té una trajectòria professional vinculada amb temes de mobilitat i transport, entre altres ha estat director-gerent del Consorci de Transports de l’Àrea de Saragossa i director tècnic de la Fundació Mobilitat Sostenible i Segura.

El càrrec de conseller delegat és un càrrec retribuït amb 105.938,25 euros bruts anuals (incloent tots els conceptes) el que suposa una rebaixa de prop del 40% en relació a la situació actual.

La configuració dels nous consells d’administració i la designació dels nous càrrecs a l’estructura de la Presidència de TMB respon a l’acord per al govern de l’Àrea Metropolitana de Barcelona subscrit pels grups polítics PSC-CP, Entesa i ERC-AM, en el qual es recullen les grans línies d’actuació de l'ens metropolità per al mandat 2015-2019.

Per a més informació sobre la composició dels consells d’administració podeu consultar el llistat publicat a la web de TMB.

Tema: 
Si necessites més informació, contacta amb nosaltres

Recursos disponibles

Seu corporativa de TMB / Foto: Arxiu TMB

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies