Premsa TMB

Engega la 10a edició del Concurs de Relats Curts de TMB amb motiu de la diada de Sant Jordi

Les narracions es poden enviar des del web relatscurts.tmb.cat a partir d'avui fins al 17 de maig

La 10a edició del Concurs de Relats Curts Online de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), amb motiu de la diada de Sant Jordi, ha començat amb l'obertura del lloc web interactiu relatscurts.tmb.cat, on els interessats poden participar i on es recolliran i publicaran els originals presentats. 

L’usuari pot participar en quatre categories: Relat lliure, Sant Jordi Tweet, Insta Relat i Diàleg Whatsapp. 

A la secció Relat lliure, les narracions hauran d’estar escrites en una sola pàgina (màxim de 3.500 caràcters), en català o en castellà, i han de versar sobre una història viscuda o imaginada en un bus o al metro. 

Per participar a la categoria Sant Jordi Tweet, els usuaris de Twitter poden escriure relats de menys de 140 caràcters explicant la llegenda de Sant Jordi d’una manera original, amb poques paraules però amb molta creativitat. Per participar al concurs han de piular fent servir l’etiqueta #relatscurts.

Pel que fa a l’Insta Relat, els usuaris han de penjar la seva fotografia feta al metro o al bus i etiquetada amb #relatscurts com en el cas anterior. Les fotos es podran pujar des d’un ordinador, des d’Instagram i des de Facebook al microsite del concurs perquè el jurat les pugui valorar. Les imatges han de portar un titular que transmeti la seva història de forma creativa. 

Finalment, qui vulgui participar a Diàleg Whatsapp trobarà al microsite del concurs plantilles amb l’estètica de les converses de Whatsapp on podrà deixar els seus relats, que caldrà que tinguin relació amb Barcelona i la mobilitat per Sant Jordi. S’hi poden incloure emoticones, hi ha una limitació de caràcters i s’ha de simular una conversa entre dues persones.

Compartir emocions i històries

El Concurs de Relats Curts és una fórmula original i participativa perquè els ciutadans de Barcelona i l'àrea metropolitana s'exercitin en l'escriptura i la lectura. 

El lloc web creat per al concurs és interactiu i promou la participació i la viralitat, de manera que totes les obres que es rebin es puguin llegir instantàniament i es puguin reenviar, les que més agradin o emocionin, a través de Facebook i Twitter. 

La intenció és, per tant, compartir les històries que es vagin publicant i, a la vegada, fer arribar situacions viscudes. L'admissió de relats es tanca el 17 de maig i la iniciativa es fa amb la col·laboració del Grupo Planeta i el Grup 62, a través dels segells editorials Booket, La Butxaca i l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. Com en l’anterior edició, també s’hi suma Nubico, i aquest any també el Grec Festival de Barcelona.

Participar té premi

Un jurat triarà els relats finalistes de les diferents categories. Els guanyadors de les quatre categories s'emportaran e-books amb tarifa plana de llibres electrònics de Nubico, inscripcions i descomptes als cursos d’escriptura que organitza l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, tauletes, invitacions per veure l'obra de teatre que obrirà el Grec Festival 2016, així com altres premis relacionats amb la literatura. Només pel fet de participar es rebrà una inscripció gratuïta de quinze dies a la tarifa plana de llibres electrònics de Nubico.

A l'edició anterior del Concurs de Relats Curts Online de TMB hi van participar 1.705 persones, s'hi van publicar 2.049 relats i la pàgina web del concurs va rebre més de 41.000 visites.

A més, com l’any passat, tots els participants del concurs passaran a formar part del club exclusiu per als usuaris del transport públic JoTMBé, que ja compta amb més de 300.000 membres.

Si necessites més informació, contacta amb nosaltres

Recursos disponibles

10 anys de concurs / Foto: TMB
Guanyadors del 10è concurs de relats curts de TMB / Foto: Pep Herrero

També et pot interessar...

Contingut relacionat

Últimes notícies