Premsa TMB

Balanç de la jornada de vaga convocada aquest dilluns al metro de TMB

La xarxa de metro de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha funcionat avui en règim de serveis mínims des de les 4 de la matinada fins al final del servei, a causa de la vaga convocada pel comitè d’empresa. La jornada ha transcorregut en general amb normalitat, si bé s’han registrat algunes actuacions incíviques amb afectació al servei de les línies 1 i 3, al migdia i al vespre. Durant aquestes interrupcions, la tensió ha derivat en algun cas en enfrontaments entre usuaris i vaguistes.

Tot i això, el metro ha contribuït al bon desenvolupament de les activitats festives de la Mercè. A la nit, després del Piromusical massiu, les estacions d’Espanya de les línies 1 i 3 han registrat fluxos intensos de passatge que han estat regulats de manera ordenada pel personal de Metro.

Principals incidències a la xarxa de metro

Com ja estava previst, l’afluència de passatge a primera hora s’ha concentrat a El Maresme / Fòrum de la línia 4, a la sortida dels concerts que se celebraven al recinte del Fòrum. Entre les 4 i les 5.15 h, aproximadament, s’han efectuat regulacions als accessos, per evitar que se sobrepassés la capacitat de les andanes, actuació que és habitual en aquest tipus d’esdeveniments massius.

A la franja de migdia, en què es preveia un augment de volum dels desplaçaments a la zona central de la ciutat, ha tingut lloc la primera incidència amb efectes en el servei, quan a les 12.35 h un grup de manifestants han entrat a l’estació de Drassanes i han bloquejat la circulació dels trens uns 25 minuts. L’actuació incívica s’ha reproduït poc després a la línia 1 a Catalunya durant 15 minuts.

Pertorbació dels serveis mínims

A la franja de tarda-nit, amb un alt volum de desplaçaments a la zona central de la ciutat i plaça d’Espanya, han tingut lloc tres intents més de sabotejar el servei de metro, similar als que s’han produït al migdia, quan a les 20.41 h un grup de manifestants han entrat a l’estació de Catalunya i han bloquejat la circulació dels trens uns 16 minuts. A partir de les 20.57 h, el servei a la línia 1 s’ha reprès de manera parcial, entre Hospital de Bellvitge i Universitat d’una banda i de Marina a Fondo, de l’altra. El servei s’ha restablert en tota la línia a les 21.03 h.

Tot seguit, els manifestants s’han desplaçat a la línia 3, on han repetit l’acció pertorbadora aturant la línia a les 21.15 h, durant 15 minuts. Amb posterioritat el mateix grup ha continuat amb les seves reivindicacions un altre cop a l’estació de Catalunya de la línia 1, provocant l’aturada de tota la línia a les 22.03 h. El servei finalment s’ha normalitzat a les 22.18 h.

Si necessites més informació, contacta amb nosaltres

Recursos disponibles

Banderola de metro

També et pot interessar...

Últimes notícies