Autor
Redacció

Professionals de TMB apropen la seva experiència laboral a les aules

A partir de la reivindicació del talent femení han explicat, a alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Barcelona-Congrés, com ha estat el seu recorregut laboral i quines opcions hi ha dins de l'organització a partir de la perspectiva de gènere.

Dos Tècnics de les línies automàtiques de metro, una conductora de bus, una enginyera de manteniment de sistemes electromecànics i baixa tensió, i una periodista,  han canviat aquest dimecres 10 d’abril el seu escenari professional, a TMB, per les aules de 3r d’ESO de l’Institut Barcelona-Congrés. El personal de TMB s'ha apropat a l’aula per parlar a l'alumnat sobre les seves trajectòries acadèmiques i professionals, i explicar-los quina és la seva tasca dins l’organització. Aquesta xerrada, integrada en el programa “Talent en femení”, pretén mostrar les diferents opcions professionals dins de TMB amb perspectiva de gènere, així com promoure la igualtat d’oportunitats i la no discriminació.

 

La xerrada va tenir un format participatiu i vol trencar estereotips i prejudicis, facilitant que els estudiants, i sobretot les estudiants, orientin la seva trajectòria acadèmica sense condicionants de gènere. A més, ajuden TMB a mostrar-se com una opció viable per treballar en un futur, ja que els perfils professionals que hi troben encaix són molt variats. Durant l’activitat, que va ser molt ben acollida, l’alumnat es va interessar per les particularitats dels oficis que anaven coneixent a través dels testimonis i van mostrar les seves inquietuds professionals.

 

La iniciativa s’emmarca dins el TMB Educa, el projecte educatiu de la companyia impulsat des de la Fundació TMB, que té com a finalitat traslladar els valors de la mobilitat sostenible a la comunitat educativa a través de diferents tipologies d’activitats i tallers, dinamitzats per persones de la plantilla que formen part del cos de voluntariat.

Darrera modificació
dijous, abril 11, 2024 - 15:09

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/professionals-de-tmb-apropen-seva-experiencia-laboral-aules