Autor
Laura Martínez

El vídeo que recull la intervenció d'Andrea Michaelsson a Universitat

El clip mostra el procés d'elaboració de l'obra "Les dones que ens mouen" inaugurat amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona.

"Les dones que ens mouen" és el nom de l'obra que l'artista urbana barcelonina Andrea Michaelsson, àlies Btoy, ha pintat a la columna d'Universitat de l'L2 situada en el vestíbul inferior d'enllaç amb l'andana de l'L1.

Aquesta intervenció pictòrica vol posar en valor la figura de les dones treballadores de TMB, representant la la diversitat de les diferents professions que desenvolupen dins l'organització (conductores, mecàniques, enginyeres, Agents d'Atenció al Client,...) i que poden servir d'inspiració per altres dones. Està dedicada a les dones que fan possible que la ciutat es mogui i a totes les dones en general, imprescindibles perquè funcioni la nostra maquinària social.

L'obra de Michaelsson juga amb el dualisme del volum de la columna, amb dues lectures de la mateixa escena però amb una percepció diferent. La imatge, que transmet unió i empoderament, s'ha implementat dues vegades. Per una banda, la versió monocromàtica amb figures planes que es fonen, quasi desapareixen, en una imatge que fa creure que totes les dones són iguals. Per l'altra, la màscara monocromàtica dona pas a una imatge lluminosa, on cadascuna de les figures llueix amb els seus propis colors i brillant amb la seva pròpia llum.

Darrera modificació
divendres, març 8, 2024 - 13:57

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/video-que-recull-intervencio-dandrea-michaelsson-universitat