Autor
Marta Espinosa

El Concurs Maria Canals porta un any més la seva simfonia al metro

El vestíbul de l’estació de Diagonal acull un any més el piano de mitja cua del veterà certamen. Des d'avui i fins al 21 de març l’instrument està disponible per a qui el vulgui tocar, a més cada tarda s’han programat petits concerts i recitals per acostar la música als usuaris del suburbà.  

La 69a edició del Concurs Internacional de Música Maria Canals, que se celebra del 9 al 21 de març, retorna la tradició de connectar la música amb el transport públic, amb la instal·lació d’un piano de mitja cua al vestíbul de l’estació de metro de Diagonal de la L5 (accessos Rambla Catalunya o Rosselló / FGC).

Com en edicions anteriors, al costat del piano de mitja cua, cada tarda hi ha programats petits concerts de piano i veu d’una hora de durada que oferiran corals i estudiants d’escoles de música locals que amenitzaran els viatges dels usuaris del metro. En total, s’han programat una quinzena de recitals que tindran lloc al suburbà per celebrar el concurs i la passió d’aquesta ciutat i del metro per la música. 

Entre les actuacions que acollirà el metro, fem una tria i en destaquem set, com el recital del Conservatori de Badalona (dissabte 9 de març,11 h), l’audició d’Estudi Musical 143 (dimecres 13 de març, 18 h), l’actuació de Cor Roig Korai (dijous 14 de març, 20 h), la interpretació del Cor Gospel Optometrist (divendres 15 de març, 19 h), la cantada del Cor Coral·lí (dimarts 19 de març, 19 h) i les dues actuacions dels alumnes del Conservatori Superior del Liceu (dilluns 18 i dimarts 19 de març a les 16 h). Aquí podeu consultar la programació de totes les actuacions que es faran a l'espai del piano de Diagonal.

Aquest és un del centenar de pianos de cua que el concurs instal·la en diversos espais públics de la ciutat i els posa a disposició de qui els vulgui tocar, en el marc del programa ‘El Maria Canals porta cua’, la iniciativa més exitosa de l’OFF Concurs del certamen que pretén acostar la música a tothom.

Aquesta activitat forma part de TMB Cultura, el projecte cultural de la Fundació TMB que estableix vincles entre ciutadans i associacions culturals de Barcelona i l’àrea metropolitana per aproximar la cultura a la ciutadania i enriquir l’experiència del viatge en transport públic.

Darrera modificació
dissabte, març 9, 2024 - 14:06

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/concurs-maria-canals-porta-any-mes-seva-simfonia-metro