Autor
Laura Martínez

Els mítics seients dobles dels trens de les sèries 2000 i 2100 de metro, ara en una exposició

La creació del dissenyador Miguel Milá, equipament dels trens de les sèries 2000 i 2100 de metro de Barcelona amb la seva característica composició de seient doble amb peu de color negre, forma part de l'exposició Miguel Milá, Diseñador (pre) industrial del Madrid Design Festival 2024

Entre el 8 de febrer i el 17 de març se celebra el Madrid Design Festival 2024. Exposicions i instal·lacions, visites a estudis, trobades i conferències són alguns dels eixos de la programació de l'edició, que reunirà a les principals institucions culturals de Madrid professionals del disseny nacional i internacional.

L'exposició Miguel Milá – Diseñador (pre) industrial presenta, per primera vegada, una gran retrospectiva del considerat pare del disseny industrial espanyol, amb un recorregut per les seves creacions més icòniques. El seu estil distintiu es caracteritza per una funcionalitat rigorosa, guiada per la convicció que “el disseny que no és útil, cansa i, a més, acaba sent lleig”.

L'exhibició acollirà més de 200 peces (entre elles un seient doble amb peu i barra lateral de la sèrie 2100 de metro), plànols i dibuixos originals, des de prototips fins a les obres més recents. Amb més de set dècades dedicades a la professió, Milá no només és una icona del disseny espanyol, sinó també un dels principals exponents del moviment modern al país. Al llarg de la seva destacada carrera, ha acumulat un impressionant conjunt d'èxits i reconeixements, des del prestigiós Premi Nacional de Disseny a la seva primera edició fins al destacat Compasso d'Oro Internazionale i la prestigiosa Medalla al Mèrit a les Belles Arts, consolidant-se com el dissenyador més premiat en la història del disseny industrial espanyol.

Una secció especial es dedica a l'impacte que ha tingut el treball de Milá a l'espai públic i urbà, on els principis de confort i eficiència han enriquit la nostra manera de viure. Sense anar gaire lluny, a banda dels seients de metro de les sèries 2000 i 2100, un altre dels dissenys de Milá que forma part del nostre dia a dia és el banc "neoromàntic", present en els carrers de Barcelona. 

Imatge
Banc neoromàntic / Foto:  web Miguel Milà

 

Darrera modificació
dijous, febrer 8, 2024 - 12:42

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/mitics-seients-dobles-trens-de-series-2000-2100-de-metro-ara-exposicio