Autor
Redacció

#TMBrecomana la gran nit del cinema en català: els Premis Gaudí

Els Premis Gaudí arriben a la seva edició número 16 i ho fan valorant, un any més, la diversitat de veus potents del nostre cinema.

La cerimònia de l'Acadèmia del Cinema Català —que se celebrarà al CCIB (Centre de Convencions Internacional de Barcelona) i que retransmetrà TV3 el diumenge 4 a la nit— la dirigirà Oriol Faura i estarà conduïda per les humoristes Maria Rovira i Ana Polo, creadores del pòdcast "Oye Polo", i compta amb la producció de la companyia Dagoll Dagom.

Entre els noms que passaran per l’escenari de la gala per lliurar alguna de les vint-i-cinc estatuetes en joc aquella nit, trobarem els cineastes David Trueba, Elena Martín i Isabel Coixet, nominats en aquesta edició, i d’altres reconeguts en anys anteriors, com Carlos Marques-Marcet, Pilar Palomero Carla Simón. Estaran acompanyats d’actors i actrius veterans i novells, com Eduard Fernández, Marisa Paredes, Sergi López, Ángela Cervantes, Carla Quílez, Carolina Yuste, Itziar Ituño, Ivan Massagué, Macarena Gómez, Zoe Arnao, Àngels Gonyalons o Ivan Labanda. La ballarina i coreògrafa Sol Picó, la cantant Elena Gadel o el músic Gerard Quintana també anunciaran els noms d’alguns dels guanyadors i guanyadores de la nit.

Amb una xifra de candidatures rècord a la història dels Gaudí de setanta títols de producció catalana, als que cal sumar una desena de films europeus, un total de trenta-tres títols finalistes (vint-i-vuit produccions catalanes més cinc europees) opten finalment a entrar al palmarès. La presència majoritària de dones finalistes, una tendència apuntada des de fa dues edicions, continua en ascens, i assoleix enguany tres punts més que el 2023, amb un 57%, per davant del 43% d’homes finalistes.

Al web de l’Acadèmia trobareu tots els professionals candidats a emportar-se un dels premis.

TMB col·labora amb els XVI Premis Gaudí fent-ne difusió.

Darrera modificació
dimecres, gener 31, 2024 - 09:55

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/tmbrecomana-gran-nit-cinema-catala-premis-gaudi