Autor
Redacció

La vessant més solidària de TMB torna a mostrar la millor cara durant el 2023

Més de 770 empleats voluntaris de metro i bus han participat en alguna de les propostes socials corporatives en àrees com l’educació, la conducció solidària o els tallers de foment de l’autonomia

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha tornat a fer de les activitats solidàries un dels seus puntals d’actuació durant el 2023. Les xifres reflecteixen el compromís de la companyia amb la societat i refermen el caràcter solidari de l’entitat, vehiculat mitjançant la Fundació TMB. Les tasques s’han desenvolupat gràcies al voluntariat, format per 775 persones de la plantilla de TMB que han participat de les activitats en les diferents modalitats existents. La conducció solidària, els tallers educatius fomentats pel TMB Educa, el voluntariat per un dia o la col·laboració amb l'ONG Conductors Solidaris de Catalunya, són alguns dels exemples d’aquestes tasques solidàries que s’han dut a terme durant el 2023. Al seu costat, un cop més, destaca el “Tria la teva causa”, que aquest any ha arribat a la 13a edició i que ha estat dedicat a la lluita contra la leucèmia i altres malalties oncològiques de la sang.

Conducció Solidària i altres col·laboracions

TMB també ha cobert aquest 2023 diversos desplaçaments amb serveis per gent gran que viu a residències o a centres de dia, en el marc d’activitats lúdiques o culturals organitzades pels propis centres. També s’han realitzat desplaçaments en col·laboració amb l’Institut Guttmann, formant part del seu programa de rehabilitació funcional, de manera que l’experiència de viatjar en bus serveixi a persones amb discapacitat per adquirir habilitats i confiança a l'hora de treballar la seva autonomia. 

D’igual manera, aquest 2023 s’han reactivat  els tallers pel foment de l’autonomia al metro, que van ser suspesos amb motiu de la pandèmia i que fins ara no s’havien pogut tornar a posar en marxa. Aquesta activitat té com a finalitat acostar a les instal·lacions i dependències de la xarxa de metro a persones amb necessitats especials de mobilitat, per tal que es familiaritzin amb l’entorn i adquireixin confiança per al seu ús. Pel que fa a xifres, s’han desenvolupat un total de 5 amb la participació de 6 persones voluntàries diferents que han invertit 13 hores. I han beneficiat 50 persones amb discapacitat.

Aixíen total, s’han realitzat 35 serveis solidaris de bus amb la col·laboració de professionals voluntaris de TMB beneficiant així a 620 persones dels col·lectius més vulnerables. També es van acordar un total de 105 col·laboracions en difusió mitjançant els canals habitual de TMB per donar a conèixer iniciatives, esdeveniments i campanyes d’entitats del tercer sector social.

Tria la teva causa 2023

Entre les iniciatives solidàries de l’any ha destacat també la 13a edició del Tria la teva causa, en la que s’escull una causa motivadora entre les diferents propostes presentades per les persones treballadores de TMB. En aquest cas el projecte presentat per la Beatriz Mera, treballadora de l’àrea de metro, i dedicat a la lluita contra la leucèmia i altres malalties oncològiques de la sang, va comptar amb el suport majoritari del personal de TMB i va servir per engegar diferents accions en favor de la causa esmentada. 

 

En aquest sentit, i durant el darrer trimestre de l'any, s’han desenvolupat activitats de conscienciació i sensibilització, que han anat acompanyades de la mà de la Fundació Josep Carreras. Les accions han estat, una campanya divulgativa mitjançant els canals de comunicació propis, una exposició fotogràfica al passadís de l’enllaç de l’estació de Diagonal, una acció de captació de donants de moll de l’os, xerrades informatives i altres activitats de caràcter infantil.  

 

TMB ha demostrat així, un any més, el seu compromís no només amb la mobilitat de les persones sinó també amb els reptes diaris de la societat que ens envolta.

Darrera modificació
dijous, gener 11, 2024 - 10:19

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/vessant-mes-solidaria-de-tmb-torna-mostrar-millor-cara-durant-2023