Autor
Redacció

La Guàrdia Urbana reconeix amb un guardó la tasca de l’equip de remolc de l’àrea de bus

La unitat central de trànsit del cos policial ha destacat la feina desenvolupada per la grua de TMB a l'hora de resoldre problemes de mobilitat general a les rondes

L’equip d’assistència mòbil i remolc de l’àrea de bus de Transports Metropolitans de Barcelona va rebre dimecres una placa de mans de la Guàrdia Urbana en reconeixement de la seva feina al servei de la mobilitat de la ciutat. La unitat central de trànsit d’aquest cos policial va voler així deixar constància del que aquest servei aporta a l'hora de minimitzar les possibles alteracions viàries que es produeixen sobretot a les Rondes de Barcelona.

La cerimònia d’entrega del guardó es va celebrar a l’auditori del Fòrum de la ciutat, emmarcat en la commemoració de la diada del cos de la Guàrdia Urbana i va estar encapçalada pel tercer tinent d’Alcaldia i director de l’àrea de Prevenció, Seguretat i convivència, Albert Batlle. Els encarregats de recollir el reconeixement per part de TMB i en nom de tota la seva àrea, van ser el responsable d’aquesta unitat d’assistència mòbil, Carlos Porcel, i el mecànic de línia i remolc, Sergio Roda.

 

La tasca de la grua de TMB

La Unitat Central de Trànsit de la Guàrdia Urbana és de coneixement general per la multitud de serveis assistencials que realitzen les seves patrulles a les Rondes de Barcelona. Les actuacions van dirigides entre d’altres a minimitzar les retencions i problemes que puguin sorgir amb els vehicles que hi circulen. I és en aquest àmbit que la tasca desenvolupada per la grua de TMB i l'equip d'assistència mecànica que l’acompanya, fa que moltes de les actuacions amb vehicles de PMA superior als 3500 kg o de dimensions per sobre de les habituals, hagin fet necessaria la seva activació. I és que tot i que el servei habitual de la grua de TMB està preparat, evidentment, per les contingències que puguin aparèixer a la resta de la ciutat relacionada amb els autobusos, es mostren també especialment rellevants a l'hora de remolcar aquests vehicles de grans dimensions. D'aquesta manera, quan la Guàrdia Urbana requereix els serveis de TMB, es posa en contacte amb el Centre de Control de Bus, que activa la grua per retirar els vehicles de gran tonatge que hagin pogut patir una incidència i que ocasionen un important problema de mobilitat a les Rondes.

La placa rebuda ahir per aquest equip de l’àrea de bus distingeix doncs l’aportació a la ciutat en matèria de seguretat i mobilitat d’aquesta àrea i és un reconeixement a la seva tasca diària i de col·laboració amb la Guàrdia Urbana i en especial a la seva Unitat Central de Trànsit a les Rondes de Barcelona. Cal destacar que durant la jornada d'ahir també es van fer entrega d’altres guardons i mèrits a entitats que col·laboren amb el cos policial.

Darrera modificació
divendres, octubre 27, 2023 - 10:05

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/guardia-urbana-reconeix-amb-guardo-tasca-de-lequip-de-remolc-de-larea-de-bus