Autor
Redacció

TMB participa al 48 h Open House Barcelona amb l’obertura al públic de dos tallers de metro

Les instal·lacions de Can Zam i el ZAL, que donen servei a les línies automàtiques 9 i 10, són els protagonistes de la catorzena edició de la mostra

Transports Metropolitans de Barcelona torna a participar un any més al 48 h Open House          Barcelona, un festival d’arquitectura que es caracteritza per la divulgació del patrimoni arquitectònic de Barcelona i la seva àrea metropolitana. En aquesta catorzena edició del festival, TMB hi col·labora obrint les portes dels tallers de metro de Can Zam i el ZAL, que destinen la seva operativa a les línies automàtiques 9 i 10.

Les instal·lacions del ZAL de la Zona Franca disposen d'un espai superior als 10.000 m² mentre que els tallers de Can Zam superen els 13.000 m², ambdós amb diferents vies amb funció de cotxeres o àrees de manteniment. En aquests dos espais es posen a punt els trens i se supervisen els sistemes que fan possible que aquest mitjà de transport funcioni cada dia. 

Les visites guiades al taller del ZAL de la Zona Franca seran el dissabte 21 en diferents torns de matí, mentre que les visites als tallers de Can Zam, situats a Santa Coloma de Gramenet, seran el diumenge 22, també en diferents torns. Cal destacar que l’activitat té un aforament limitat per les persones que es van inscriure al web del festival i que a dia d’avui, les entrades ja estan exhaurides.

La proposta del 2023

En aquesta edició, una part de la programació del festival 48 h Open House BCN s’organitza al voltant de l’any Domènech i Montaner. El festival disposa d'espais representatius dissenyats per aquest arquitecte per a explicar la seva polièdrica trajectòria com a reflex de l’art total: una obra on van participar ceramistes, mosaïcistes, escultors, vitrallers i ferrers. Podeu trobar tota la informació al web del festival.

Darrera modificació
dijous, octubre 19, 2023 - 10:00

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/tmb-participa-48-h-open-house-barcelona-amb-lobertura-public-de-dos-tallers-de-metro