Autor
Marta Espinosa

La xarxa de metro inspira els 30 anys del festival Ciutat Flamenco

L’espot commemoratiu del 30è aniversari està rodat íntegrament al metro de Barcelona i la característica trama de la xarxa és la imatge que decora el fons dels cartells promocionals. Avui el suburbà també ha acollit un tast d'actuacions musicals i de ball per anar fent boca del que serà la nova edició del festival, que se celebra del 13 d'octubre al 5 de novembre.

El festival Ciutat Flamenco té ja tres dècades de trajectòria a la ciutat i ho celebra en gran. I és que són 30 anys presentant talents emergents al costat d’artistes consolidats, promovent la hibridació de llenguatges musicals i disciplines artístiques del flamenc i acostant-la als amants d'aquest art, però també als entesos i als curiosos per una disciplina que va guanyant adeptes. 

Aquest matí el director de Comunicació i Relacions Institucionals i de la Fundació TMB, Santiago Torres, ha donat benvinguda en la roda de premsa que s'ha celebrat al vestíbul de l'estació d'Universitat per presentar la nova edició del festival. Torres ha mostrat satisfacció perquè TMB sigui "l'escenari d'un festival com el Ciutat Flamenco" i ha assenyalat que "el flamenc és història viva i futur de la ciutat, i TMB vol formar-hi part". En la roda de premsa ha participat el periodista musical, Luis Troquel; juntament amb David Leiva, director artístic del festival; i Lluís Cabrera, fundador del Taller de Músics, entre d'altres. Així, s'ha donat el tret de sortida al programa d'actuacions que s'hi faran del 13 d'octubre al 5 de novembre, en diferents escenaris de la ciutat. L'acte ha estat amenitzat per dues actuacions en directe de cant, guitarra, ball i percussió a la mateixa estació de metro. Els assistents i usuaris han pogut gaudir d'un tast del que serà l'edició número 30 del Ciutat Flamenco.   

Amb la col·laboració de la Fundació TMB

L'edició d'enguany porta com a lema 'Ciutat connectada, 30 anys de flamenco', d'aquí la connexió amb el metro. La Fundació TMB col·labora amb l'esdeveniment i ha cedit la ubicació per a la presentació, els espais per al rodatge i la trama del plànol de la xarxa de metro que llueix als cartells de la darrera edició del festival. 

L'impactant espot està rodat íntegrament a l'L1 del metro de Barcelona i mostra a una ballarina de flamenc ballant i desplaçant-se pel metro acompanyada per un cant femení i la música que van al ritme. Els tons que hi predominen són el blanc dels trens i terres, el negre dels sostres, parets i el vestit de la 'bailaora' i el vermell de l'L1 i de la impressionant capa que acompanya la protagonista en determinats moments del clip. La dona baixa per la gran escalinata d'Universitat de l'L2, mostra el seu art a l'andana de la mateixa estació de l'L1, balla per l'intercanviador de Plaça de Sants i finalment arriba a l'andana central de Mercat Nou on desplega el seu art final per acomiadar-se i convidar l'espectador a sumar-se al que li oferirà el festival.

Ciutat Flamenco és un festival de creació, experimentació i exhibició de propostes clàssiques, heterodoxes, transgressores i interdisciplinàries en l’àmbit del flamenc contemporani, un aparador a Barcelona de l’escena flamenca internacional. El festival, organitzat pel Taller de Músics, enguany tindrà lloc del 13 d'octubre al 5 de novembre i és una cita ineludible per als amants del gènere a Barcelona. 

Darrera modificació
dijous, octubre 5, 2023 - 14:36

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/xarxa-de-metro-inspira-30-anys-festival-ciutat-flamenco