Autor
Rosa Avis

El metro és un dels escenaris de la Barcelona apocalíptica de l’últim film dels germans Pastor

Els germans Àlex i David Pastor recreen l’estació Selva de Mar de l’L4 al seu nou film Bird Box Barcelona, una distòpia estrenada el passat divendres i ja número 1 en pel·lícules al Top10 de la plataforma Netflix

Va ser estrenar-se Bird Box Barcelona a Netflix el passat divendres 14 de juliol, i posar-se com a número 1 en pel·lícules al Top10 de la plataforma. I és que el film atrau i inquieta, com tots els dirigits pels germans Àlex i David Pastor. El thiller distòpic és l’expansió de la pel·lícula de l’any 2018 Bird Box, estrenada en castellà sota el títol A ciegas, amb Sandra Bullock com a protagonista. Els germans Pastor traslladen la misteriosa força destructora de la humanitat que apareixia en aquets primer film a Barcelona, afegint a aquest spin-off perills encara més sinistres. El resultat és una espectacular visió apocalíptica de la Ciutat Comtal, un escenari dantesc dels llocs més emblemàtics, on no falten elements tan propis de la ciutat com els autobusos (en diversos plans es poden distingir busos de TMB travessats a carrers desèrtics o un de bolcat al bell mig de la plaça Catalunya) o la recreació de l’estació de Selva de Mar, de la línia 4, la groga, des d’on el protagonista, que treballa en unes oficines a prop de Diagonal Mar, intenta arribar a casa seva enmig dels caos desfermat a la superfície.

Bird Box Barcelona compta amb Mario Casas interpretant el personatge principal, en un repartiment internacional que completen Georgina Campbell, Diego Calva, Alejandra Howard, Naila Schuberth, Patrick Criado, Celia Freijeiro, així com les aparicions de Lola Dueñas, Gonzalo de Castro, Michelle Jenner i Leonardo Sbaraglia.

Els espais de TMB, òptims platós de rodatge

Els germans David i Álex Pastor sembla que tinguin certa predilecció no només per mostrar una Barcelona post hecatombe mundial sinó també per rodar en escenaris de TMB. De fet, entre els seus llargmetratges de ficció profusament rodats en espais de TMB destaca el multipremiat film de l’any 2013 Los últimos días, coprotagonitzat per Quim Gutiérrez i José Coronado, on les instal·lacions de les línies 9 i 10 de metro eren refugi pels supervivents de la fi del món.

I sense deixar de banda actors famosos que han trepitjat les instal·lacions de Metro de Barcelona com a plató hem d’esmentar a Antonio de la Torre, a la coproducció de l’any 2022 belga-espanyola-francesa Entre la vida y la muerte, que va comptar amb l’estació de La Sagrera de l´L1 per situar l’inici de la trama del film.

Una altra pel·lícula a destacar de pròxim estrena, rodada l’any passat juntament amb Bird Box Barcelona i ja en postproducció, és Estació Rocafort, de la qual ja van informar a aquesta peça.

TMB pot considerar-se un gran plató potencial amb multitud d’espais i escenaris idonis per al rodatge de guions de ficció, documentals o publicitat. L'oferta de TMB inclou tant vehicles com espais vinculats al metro, els autobusos, el funicular i el telefèric de Montjuïc, Bus Turístic, patrimoni històric, locals, oficines i àrees poc conegudes, com es pot comprovar en el següent enllaç.

Darrera modificació
dimarts, juliol 18, 2023 - 07:37

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/metro-es-escenaris-de-barcelona-apocaliptica-de-lultim-film-germans-pastor