10.07.2023
Autor
Premsa TMB

El programa TMB Educa tanca el curs amb més de 6000 participants en 259 tallers

Subtítol

Durant l’any s’han organitzat activitats en què han participat des d’escoles de primària fins a instituts d’educació especial o col·lectius de gent gran

Les visites a les estacions de metro i al telefèric i funicular de Montjuïc, han estat les més nombroses d’aquesta proposta impulsada per la Fundació TMB

TMB Educa ha tancat un altre curs amb una gran participació, rebent durant la temporada 6057 visitants que s’han repartit al llarg de les 259 activitats organitzades per conèixer de prop el transport públic a la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana. Aquestes activitats han estat dinamitzades aquest curs per 63 persones voluntàries de la plantilla TMB, que han rebut la formació pedagògica necessària i han dedicat part del seu temps a la realització dels diferents tallers. Les visites a les estacions de metro, i als mitjans de transport singulars de Montjuïc, han estat les activitats que han comptat amb més participació, d’entre les 18 que ofereix aquest projecte desenvolupat per la Fundació TMB. El programa TMB Educa, preveu aquestes accions amb l’objectiu d’impulsar l’educació de les noves generacions en una veritable cultura de la mobilitat sostenible, i inclou també tallers de mobilitat i activitats formatives per a tots els col·lectius, però hi participen bàsicament alumnes en etapa escolar, gent gran i instituts d’educació especial.

La presidenta de TMB, Laia Bonet, ha explicat que “TMB, com a operador de transport públic més important de Barcelona, té un paper cabdal en la societat, també en aspectes com la formació i l’educació” i ha recordat que el TMB Educa és una de les diverses iniciatives que té l’entitat “per aportar encara un major retorn a la nostra ciutadania, més enllà dels serveis de mobilitat”.

Les activitats educatives estan dissenyades per assolir els objectius curriculars i són diferents segons el nivell al qual pertanyen els grups de visitants. Els cicles educatius que presenten més demanda d’activitats són els d’infantil i primària, seguits dels d’ESO i educació especial.

Els més petits

Un any més, les visites d’escolars a les estacions de metro per conèixer la seva estructura i funcionament, així com al funicular i Telefèric de Montjuïc han estat les més nombroses, acaparant més de la meitat de les visites generades (162) i sumant més de 4200 visitants.

Les visites a les cotxeres de bus també han concentrat bona part de l’activitat amb la presència de gairebé 500 escolars en 17 jornades diferents, que els han permès conèixer el funcionament d’aquests vehicles. Aquests programes han anat dirigits especialment als col·lectius escolars més joves, en edat infantil o estudiants de primària, ja que es tracta de les activitats més adients per a les seves característiques educatives.

Diferents temàtiques

A banda de les visites a les estacions de metro, a les cotxeres de bus i als transports de Montjuïc, els programes oferts per TMB Educa han inclòs altres propostes que també han gaudit d’una gran acollida. Les visites al Centre de Control de Metro (CCM) i al Centre de Control de Bus (CCB), de caràcter més tècnic, que han estat majoritàries entre alumnes d’ESO i FP.

Menció especial mereix l’activitat TMB es mou per l’educació, desenvolupada amb la col·laboració del consorci d’educació de Barcelona, adreçada a alumnes en risc d’abandonament escolar que cursen 2n cicle d’ESO (entre 14 i 16 anys) per ajudar-los a motivar-se i reconduir la seva trajectòria, mitjançant tallers en els quals coneixen diferents perfils professionals de l’organització.

Les associacions de gent gran també han participat del TMB Educa, especialment en les activitats i visites de caire històric. En aquesta proposta, es repassa l’evolució del transport públic a la ciutat des dels seus inicis i s’inclou una visita al triangle ferroviari per conèixer algun dels vehicles històrics de la Fundació TMB.

Educació Especial, diversitat i inclusió

Les escoles d’educació especial també han participat en aquest curs del TMB Educa amb un total de 24 visites que han concentrat a més de 400 alumnes.

D’altra banda, per segon curs consecutiu, la totalitat de propostes del programa TMB Educa incorporen continguts sobre diversitat i inclusió, fent èmfasi en les diferents perspectives i promovent la igualtat d’oportunitats per a tothom.

Així mateix, i de manera específica, es continua col·laborant a través del consell de les dones del Consorci de la Zona Franca, per visibilitzar entre les escolars dones que ocupen llocs de treball històricament masculinitzats, així com amb la Fundació Bertelsman per potenciar entre les noies les disciplines STEM com a palanca d’accés al món laboral i professional.

El projecte TMB Educa, pioner en el nostre àmbit i acreditat amb el segell de qualitat educativa atorgat per la Universitat Oberta de Catalunya i el consell d’Innovació Pedagògica de l’Ajuntament de Barcelona, representa la voluntat educativa de TMB, així com la seva implicació amb la resta d’entitats que formen la xarxa educativa de Barcelona i l’àrea metropolitana.

Darrera modificació
11.07.2023
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/programa-tmb-educa-tanca-curs-amb-mes-de-6000-participants-259-tallers