21.06.2023
Autor
Premsa TMB

La xarxa de metro supera la cinquantena de Punts de Músics sumant 10 nous espais de música en directe

Subtítol

Vestíbuls i enllaços d’estacions de la L1, L2, L3 i L5 són els nous escenaris on a partir d’ara actuaran els Músics al Metro, aconseguint així generar espais més amables i acollidors.

Coincidint amb el Dia de la Música, avui a les 12 del migdia, un grup de músics ha tocat en directe al vestíbul de l’estació de Diagonal.

A partir d’avui, el projecte de Músics al Metro conjunt entre Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i Amuc BCN (Associació de músics del carrer i del metro de Barcelona) suma una desena de nous Punts de Músics i arriba així a superar la cinquantena d’espais concrets i senyalitzats a la xarxa de metro. En aquestes zones els Músics al Metro ofereixen actuacions en directe per amenitzar els viatges dels usuaris en diferents horaris i dies de la setmana.

Els 10 nous Punts de Músics estan ubicats a les estacions següents: Virrei Amat L5, Sagrada Família L2, Hospital Clínic L5 (sortida Urgell i sortida Villarroel), Vallcarca L3, Ernest Lluch L5, La Sagrera L1, Passeig de Gràcia L2, Camp de l’Arpa L5 i Monumental L2. Així, amb aquestes noves ubicacions, són 51 el número total de Punts de Músics a la xarxa de metro de Barcelona.

Dia de la música al Metro

Coincidint amb el Dia de la Música, avui dimecres 21 de juny, els Músics al Metro han ofert un tast de música en viu al vestíbul de l’estació de metro de Diagonal de la línia 5. A partir de les 12 del migdia, un grup d’artistes han amenitzat l’espai amb música en directe. Durant uns 30 minuts aproximadament els músics han tocat en solitari, en duet o en conjunt diferents peces musicals de gèneres i estils diversos.

L’objectiu de l’acció és posar en valor la feina dels músics, a banda de fer difusió del Dia de la Música, i donar la benvinguda als nous músics que van passar les proves d’idoneïtat del passat mes de març.

Projecte pioner de TMB i Amuc BCN

El projecte Músics al Metro va començar l’any 2001 de la mà de l’Associació de Músics del Carrer (Amuc BCN) i TMB, i ja porta 22 anys de funcionament. Inicialment l’entitat va començar com una unió de músics de carrer (d’aquí el seu nom, Amuc).

El projecte de regulació dels músics del metro de Barcelona és pioner a Europa i al món. L’objectiu és generar espais amables a la xarxa de metro, garantir la qualitat de la música que s’ofereix als usuaris del metro i facilitar les funcions preventives de control per al seu bon funcionament, regular l’actuació dels músics per tal de fer-la compatible amb el  desenvolupament normal del servei al metro, alhora que ofereix als intèrprets un espai de promoció i de difusió de la seva música, convertint l’espai públic en una plataforma per als creadors més emergents.

El projecte preveu la celebració del Festival de Músics juntament amb l’organització de les proves d’idoneïtat que se celebren periòdicament per garantir una bona qualitat musical i donar resposta a l’increment de les sol·licituds per tocar al metro. Totes dues activitats contribueixen a posicionar aquest projecte com un model de referència dins d’aquest àmbit de programes culturals a nivell internacional i a TMB com a una empresa compromesa amb la difusió de l’art i la cultura.

El projecte dels músics del metro forma part de TMB Cultura, el projecte cultural de la Fundació TMB que estableix vincles entre els ciutadans i les associacions culturals de Barcelona i l’àrea metropolitana amb la voluntat d'aproximar la cultura a la ciutadania a través de les seves instal·lacions i d'enriquir l'experiència del viatge en transport públic.

Darrera modificació
22.06.2023
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/xarxa-de-metro-supera-cinquantena-de-punts-de-musics-sumant-10-nous-espais-de-musica