20.06.2023
Autor
Premsa TMB

TMB anuncia els guanyadors de la 17a edició del Concurs de Relats Curts

Subtítol

L’acte d’entrega de premis s’ha celebrat avui a la biblioteca Jaume Fuster de Barcelona.

Aquesta tarda, a la biblioteca Jaume Fuster de Barcelona, ha tingut lloc l’acte de lliurament de premis als guanyadors de les diferents modalitats de l’edició número 17 del Concurs de Relats Curts de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), sota el lema ‘Petits Viatges. Grans històries’

Les quatre categories del concurs (Relat Lliure, TuitRelat, InstaRelat i RelatEscolar) han tingut com a fil conductor els transports públics.

Entre tots els relats finalistes, el jurat ha anunciat els guanyadors per a cada categoria amb els seus corresponents premis:

  • un viatge a Praga (vol gentilesa de Vueling) per al guanyador del Relat Lliure
  • dues tauletes (gentilesa de Samsung), per als dos premiats de RelatEscolar
  • un llibre electrònic i uns Air-Pods per als millors TuitRelat i InstaRelat
  • una Smartbox Spa per al professor que més encoratgi els seus alumnes a participar en el concurs
  • invitacions per al Tibidabo i el Zoo de Barcelona
  • inscripcions a cursos d’escriptura de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès
  • lots de llibres (gentilesa de l’Ateneu Barcelonès i de l’editorial El Cep i la Nansa)

El jurat del concurs que ha decidit els guanyadors de les diferents categories ha tingut en compte la qualitat narrativa, l’originalitat del relat i la relació de la història amb TMB.

La iniciativa es fa amb la col·laboració de Biblioteques de Barcelona, la xarxa de biblioteques de la Diputació de Barcelona, Vueling, Samsung, l’editorial El Cep i la Nansa, l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, el Zoo de Barcelona i el Parc d’Atraccions Tibidabo.

Els usuaris han pogut participar en quatre categories: Relat lliure, TuitRelat, InstaRelat i RelatEscolar. Tots els premiats estan esmentats amb el seu àlies o perfil de participació.

  • El guanyador de la categoria Relat lliure és: Concert al Liceu, de Joana Gas
  • El primer premi de la categoria TuitRelat és: @totdespullants1
  • El guanyador de la categoria InstaRelat és: @aprilmoon66
  • Els guardonats de la secció RelatEscolar han estat els següents:
    • Categoria de 8 a 12 anys: primer premi per al relat El misteri dels metros desapareguts d’El primer vagó. El segon premi és per al relat Sense rumb d’Hola.
    • Categoria de 13 a 17 anys: primer premi per al relat L’imitador de Carterista. El segon premi és per al relat La prova, d’Irina.

L’escola amb més participacions ha estat la Institució Igualada amb 21 relats participants. En segona posició ha quedat l’Institut Miquel Taradell, del Raval de Barcelona. En total hi han participat 68 escoles diferents. 

Una de les novetats d’enguany era el premi per al professor més motivador i en aquest cas ha anat a parar a mans del mestre Pedro José Fernández, de la Institució Igualada.

A més, el relat escollit com a guanyador de la categoria d’empleats de TMB ha estat El viatge dels records... i dels sentits, de Moira.

Enguany, la 17a edició del Concurs de Relats Curts de TMB rebut un total de 1.291 relats, un 66% més que en l’edició anterior. Per categoria, les xifres han estat les següents: 913 relats lliures, 115 tuitrelats, 55 instarelats, 156 contes infantils. El web del concurs ha rebut 68.569 visites, aquestes han augmentat un 15,7% respecte de l’any passat.

Darrera modificació
20.06.2023
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/tmb-anuncia-guanyadors-de-17a-edicio-concurs-de-relats-curts