Autor
Marta Espinosa

El Subtravelling inicia la seva 14a edició amb la sol·licitud dels permisos de rodatge

Els participants ja poden demanar el permís de filmació per sol·licitar el rodatge de què serà el seu curtmetratge per al Roda a TMB, una de les categories del festival en què els usuaris graven curts als transports públics.

Donem el tret de sortida a l’edició número 14 del Subtravelling, el festival internacional de curtmetratges de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) agermanat, un any més, amb el Seoul Metro International Subway Film Festival (SMIFF). 

Des del 2016, Subtravelling i SMIFF sumen sinergies en una clara aposta per impulsar el talent jove i ser una plataforma internacional per a les noves promeses de l’audiovisual. El seu objectiu és contribuir a crear un ambient cultural cosmopolita on qualsevol persona pugui gaudir del cinema en altres llocs més enllà de les sales, com per exemple al transport públic. 

Enguany, el Subtravelling estrena logotip, amb la cinta típica de cinema al fons en una part del nom del festival.

Dates clau del Subtravelling 2023

El Subtravelling és un dels pocs festivals de curtmetratges al món que té el transport públic com a escenari i inspiració. A partir d’avui, ja està actiu el web del festival, on els participants i interessats poden demanar, a través d’un formulari, la sol·licitud de rodatge a les instal·lacions del metro, bus, Barcelona Bus Turístic o telefèric de Montjuïc. Allà gravaran el material que servirà per crear el seu curtmetratge. Recordem que la crida a la participació és per a la categoria a creadors Roda a TMB, un concurs de creació ràpida amb convocatòria pública en què poden participar els usuaris de transport públic que presentin un curtmetratge d’uns tres minuts de durada, inclosos els crèdits. La temàtica és lliure (ficció, animació, històries reals o documentals), però han d'aparèixer els transports de TMB. També es pot llegir detalladament la normativa de rodatge a les nostres instal·lacions.

Aquest període de sol·licitud del permís de rodatge és molt ampli, des d'avui i fins al 29 de febrer, per donar temps als creadors a pensar la seva idea, fer el guió, pensar l’escenari… A l'octubre s'iniciarà el Roda a TMB i fins a mitjans de gener es podran anar pujant els curts al web del Subtravelling per després poder ser sotmesos a votació popular i del jurat i que d’aquí en surtin els treballs finalistes. 

Darrera modificació
dimecres, gener 17, 2024 - 10:20

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/subtravelling-inicia-seva-14a-edicio-amb-sollicitud-permisos-de-rodatge