Autor
Laura Martínez

L'esperança arriba a l'estació de metro de Diagonal (L3)

Les obres guanyadores del concurs de "Murals per la Pau" ja omplen de color l'andana de l'estació de metro de Diagonal (L3)

La diversitat i interculturalitat, l’amor i l’amabilitat i l’ecofeminisme són les temàtiques centrals de les tres obres guanyadores del concurs de "Murals per la Pau", organitzat per Justícia i Pau Barcelona, amb la col·laboració de la Fundació TMB, l'Institut Català Internacional per la Pau i del Taller d'Art, Cultura i Creació (TACC).

Aquesta iniciativa s'emmarca en la 2a Setmana per Pau - Arcadi Oliveres 2023, i que té per objectiu mantenir viu el llegat de l'artista i el seu compromís a favor de la pau, els drets humans i la justícia global a través de l'art.

Obres guanyadores

El primer premi ha estat per "Intercoloritat", d'Ivonne Navarro Varas. L'obra, a través de la fusió de colors i personatges diversos, vol representar una societat diversa i intercultural i reforçar el missatge que la unió i l'amor són possibles malgrat les diferències.

Imatge
"Intercoloralitat", la guanyadora del primer premi del concurs "Murals per la Pau" / Foto: M. A. Cuartero (TMB)
"Intercoloritat", l'obra guanyadora del primer premi

 

L’obra “Juntos creamos la paz” de Pil Anna Tesdorf, guanyadora del 2on premi, representa la pau del metro, punt de trobada per a gent de diferents edats, religions, nacionalitats, aparences i orígens. Un lloc on coexisteixen en pau i amb respecte.

Imatge
"Juntos creamos la paz", segon premi del concurs "Murals per la Pau" / Foto: M. A. Cuartero (TMB)
"Juntos creamos la paz", segon premi

 

I per últim, l’obra “Ecofeminisme per a un nou futur”, d'Aitana Giráldez Arias i mereixedora del 3er premi, en la qual es tracta l'economia solidària com un model que ens permet viure la ciutat des de la sostenibilitat, el bé comú i el consum de proximitat.

Imatge
"Ecofeminisme per a un nou futur", tercer premi del concurs "Murals per la Pau" / Foto: M. A. Cuartero (TMB)
"Ecofeminisme per a un nou futur", tercer premi

 

També s’ha pintat un quart mural honorífic, realitzat per l’il·lustrador Bernat Oliveres, fill de l’Arcadi Oliveres, i amb el qual es vol reivindicar a l'Arcadi Oliveres com a inspirador d'esperança. En ella es representa la transició entre un món cruel, violent i brutal cap a un món just, pacífic i harmoniós en què les persones, totes, aprenem a cuidar-nos i cuidar casa nostra amb amor i empatia.

Imatge
El mural honorífic d'Albert Oliveres / Foto: M. A. Cuartero (TMB)
Mural Honorífic

 

El lliurament de premis es durà a terme el 4 de maig, a les 18:30 h, a la sala Cotxeres de Palau Robert. Durant l’acte, es presentaran les diferents activitats de la Setmana per la Pau – Arcadi Oliveres 2023, que es realitzaran del 6 a l’11 de maig, i hi haurà un espai de conversa amb les tres guanyadores i en Bernat Oliveres perquè expliquin les seves creacions.

A banda de les tres obres guanyadores (d'entre un total de 52 propostes), el jurat ha volgut agrair de manera especial la participació de l’alumnat de 4t d’ESO de l’escola Maristes Anna Ravell que van treballar les seves propostes pel concurs dins d’una unitat didàctica sobre pintura mural que van realitzar.

Aquesta col·laboració de Justícia i Pau i la Fundació TMB uneix la voluntat de totes dues entitats de convertir espais de pas, com són les andanes del metro, en espais d’incidència i sensibilització que transformin mirades.

Darrera modificació
dijous, abril 27, 2023 - 15:51

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/lesperanca-arriba-lestacio-de-metro-de-diagonal-l3