Autor
Redacció

TMB celebra Sant Jordi amb la teatralització del conte “La petita historia del bus”

L’antic autobús Pegaso 6038 ha servit d’escenari perquè els alumnes de l’Escola Rius i Taulet de Gràcia coneguin el llibre de la mà del seu creador, Daniel Venteo

Transports Metropolitans de Barcelona ha obert avui els actes per la diada de Sant Jordi amb la lectura teatralitzada del conte “La petita història del Bus”, una obra de la dibuixant Pilarin Bayés que amb textos de Daniel Venteo, explica els cent anys d’història de la xarxa d’autobusos de Barcelona. Els alumnes de segon de primària de l’escola Rius i Taulet de Gràcia han pogut gaudir d’aquesta experiència amb un escenari de luxe: l’autobús Pegaso 6038, que ha estat exposat avui davant de la biblioteca Jaume Fuster. Es tracta d’un antic model de la flota de vehicles de TMB, que va començar a circular comercialment l’any 1983 i que es va retirar del servei a finals dels 90.

Presentació del vehicle

A la primera part de l’acte, els actors han donat la benvinguda als infants i han fet esmena al vehicle present, repassant la història d'aquest. Presentat l’any 1978 al saló Expomòbil 78, el Pegaso 6038 presentava una sèrie d’innovacions per l’època com ara la supressió dels reflexos als vidres davanters gràcies a la seva curvatura, els seients anatòmics o les àmplies finestres. Amb només dues portes (una davantera i una central) i un concepte més modern de carrosseria, aquests vehicles anaven pintats de color vermell i crema, i tenien una plataforma sense seients davant la porta central. Aquest model va arribar a tenir més de 400 unitats (construïdes entre els anys 1980 i 1983) i una bona prova dels seus resultats excel·lents són els nombrosos exemplars que encara circulen avui a països com Cuba o el Salvador, donats per TMB.

Imatge
Els alumnes de segon de primària de l'escola Rius I taulet visiten l'autobus Pegaso 6038. /Foto: M.A. CUARTERO (TMB)

 

Sostenibilitat i accessibilitat

La segona part de la teatralització ha anat dirigida als avenços que en matèria de sostenibilitat i accessibilitat han marcat l’evolució dels autobusos que circulen per la ciutat de Barcelona. Amb el citat vehicle com a referència, els més petits han comprovat com els avenços en els mètodes de propulsió han permès dirigir-nos a un transport més net i sa, i com avui en dia, a diferència del que passava abans, tots els autobusos de TMB són plenament accessibles.

Imatge
Els alumnes de segon de primària de l'escola Rius i taulet visiten l'autobus Pegaso 6038. /Foto: M.A. CUARTERO (TMB)

 

Presentació del llibre i promoció de la 17a edició de Relats Curts

A la part final de l’acte, l’autor del conte “La petita història del Bus”, Daniel Venteo, ha respost les preguntes dels més petits i ha acabat signant exemplars d'aquests. Un cop ha finalitzat la seva intervenció, integrants de TMB han recordat als més petits que ja està en marxa una nova edició del concurs de Relats Curts, i que, a més de la resta de categories, n'hi ha una dirigida als escolars. Els infants poden escriure un conte inventat, una redacció o una experiència que els hi hagi passat o que bé estigui inspirat en l’autobús o el metro.

Imatge
Cartell 17é concurs de relats curts. /Foto: TMB

Us recordem que la inscripció per als Relats curts continua oberta fins al 29 de maig, i que podeu participar-hi mitjançant aquest enllaç.

Imatge
Els alumnes de segon de primària de l'escola Rius i taulet visiten l'autobus Pegaso 6038. /Foto: M.A. CUARTERO (TMB)

 

Per tancar aquesta jornada, els actors han explicat que fins a l’any 1944 no es va incorporar la primera dona a l’empresa, i que avui dia, en canvi, el percentatge de dones que treballen a TMB és molt més alt. També han explicat als infants que no existeixen feines exclusives per a un gènere i que a TMB hi ha moltes dones conductores de bus o enginyeres. 

La jornada ha acabat amb una foto que els infants s'han fet amb l'autor del llibre i els actors, sempre amb el Pegaso 6038 com a teló de fons.

Des de TMB us animem a gaudir de la diada de Sant Jordi i a potenciar la lectura durant tot l'any!

 

Darrera modificació
divendres, abril 21, 2023 - 12:42

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/tmb-celebra-sant-jordi-amb-teatralitzacio-conte-petita-historia-bus