Autor
Laura Martínez

La nova edició del Concurs de Relats Curts de TMB ja està en marxa

'Petits Viatges. Grans històries': El Concurs de Relats Curts arriba a la 17a edició carregada de novetats

La dissetena edició del Concurs de Relats Curts de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha començat amb l’obertura del lloc web relatscurts.tmb.cat, on els interessats poden participar i on es recolliran i publicaran els originals presentats fins al 29 de maig.

Enguany, l’usuari pot participar en quatre categories: RelatLliure, TweetRelat, Instarelat i RelatEscolar.

A les categories RelatLliure i RelatEscolar, les narracions hauran d’estar escrites en una sola pàgina (màxim de 3.500 caràcters, amb espais inclosos), en català o en castellà.  La temàtica és lliure, però en el relat ha d’aparèixer algun transport o escenari de TMB (el metro, el bus, el Barcelona Bus Turístic, el Telefèric de Montjuïc o el Funicular de Montjuïc).

En la modalitat RelatEscolar hi poden participar nens i nenes d’entre 8 i 17 anys, dividits en dos trams d’edat (de 8 a 12 anys i de 13 a 17 anys). El pares, tutors o professors majors d’edat hauran de pujar el relat a la pàgina web oficial del concurs relatscurts.tmb.cat.

Per participar en la categoria TuitRelat, els usuaris de Twitter hauran d’escriure un relat de màxim 280 caràcters explicant una història curta on ha d’aparèixer en algun moment algun transport de TMB o escenari de TMB. Per participar en el concurs s’haurà de mencionar el perfil corporatiu de TMB a Twitter (@TMB_Barcelona) i incloure l’etiqueta #RelatsTMB2023

Pel que fa a l’Instarelat, els usuaris hauran de fer una publicació a Instagram en què aparegui algun transport o escenari de TMB. La imatge haurà de tenir un títol literari, haurà de mencionar el perfil de TMB a Instagram (@tmb_bcn) i anar etiquetada amb #RelatsTMB2023

'Petits viatges. Grans històries'

El Concurs de Relats Curts de TMB és una fórmula original i participativa perquè els ciutadans de Barcelona i l'àrea metropolitana s'exercitin en l’escriptura i la lectura.

El lloc web creat per al concurs és interactiu i promou la participació, i allà els usuaris que participin en les categories de RelatLliure i RelatEscolar penjaran les seves obres directament a relatscurts.tmb.cat. La participació a Instarelat i TweetRelat és directa a través de les xarxes socials Instagram i Twitter amb l’etiqueta #RelatsTMB2023 i mencionant els perfils corporatius de TMB.

L’admissió de relats serà fins al 29 de maig a les 12 hores i la iniciativa es fa amb la col·laboració de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, el Zoo de Barcelona, el Parc d’Atraccions Tibidabo, Vueling, Samsung i Biblioteques de Barcelona.

Participar i escriure una història té premi

Enguany, el jurat encarregat de triar els relats finalistes de les diferents categories estarà presidit per Santiago Torres, director de Comunicació i Relacions Institucionals de TMB, i l’acompanyaran Sergi Estudillo, responsable del Gabinet de Premsa de TMB, Franco Chiaravalloti, coordinador dels cursos virtuals i professor de conte de l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, Mònica Boix, Biblioteca Francesc Candel de Biblioteques de Barcelona, Marta Cano, Gerent de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona i Xavier Arola, director d’Edita.cat i de l’editorial El Cep i la Nansa. El jurat tindrà en compte la qualitat narrativa, l’originalitat del relat i la relació de la història amb TMB.

Els membres del jurat designaran els finalistes de cada categoria:

  • RelatLliure: 10 finalistes
  • InstaRelat: 5 finalistes
  • TuitRelat: 5 finalistes
  • RelatEscolar: 10 finalistes (5 finalistes de 8 a 12 anys i 5 finalistes de 12 a 17 anys)

Entre els premis més destacats hi ha un viatge a Praga, cortesia de Vueling, per al guanyador del RelatLliure. El millor TweetRelat s’endurà un llibre electrònic i el millor InstaRelat uns Air-Pods. Per la seva banda, els guanyadors de la categoria escolar rebran, per cadascun dels dos trams, una tablet Samsung com a premi.

Com a novetat d'aquesta edició s'estableix un premi per al professor que més encoratgi els seus alumnes a participar en el concurs, que rebrà una Smartbox Spa.

A més, els guanyadors de les tres categories s’emportaran lots de llibres, inscripcions a cursos d’escriptura a distància que organitza l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. A la categoria escolar, els segons premis també s'enduran 4 entrades combinades per a visitar el Zoo de Barcelona i el Parc d'Atraccions del Tibidabo. 

Darrera modificació
dimarts, març 28, 2023 - 12:18

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/nova-edicio-concurs-de-relats-curts-de-tmb-ja-esta-marxa