31.01.2023
Autor
Premsa TMB

TMB anuncia els guanyadors de la 13a edició del festival de curtmetratges Subtravelling

Subtítol

El curt guardonat pel jurat de la categoria oberta al públic Roda a TMB és El Parèntesi i el segon premi és per a El Paso.


El microcurt de la secció La Mostra que més ha agradat als usuaris és Cohete 

Ahir a la tarda, en una sala dels cinemes Filmax Gran Via de l’Hospitalet de Llobregat va tenir lloc la gala de cloenda i anunci dels guanyadors de les diferents categories de la 13a edició del Subtravelling International Short Film Fest, el festival internacional de cinema curt que organitza Transports Metropolitans de Barcelona en col·laboració amb el festival de cinema SMIFF del metro de Seül, la capital de Corea del Sud.

Enguany, el jurat del Subtravelling 2022 estava format per Alba Cros, cineasta i presidenta del jurat; Agustí Argelich, director de Filmets Badalona Film Festival i membre de l’Acadèmia del Cinema Català; Jordi Izquierdo, treballador de TMB amb àmplia experiència al món audiovisual; Reyes Mendoza, col·laboradora a diversos festivals, productora o tècnica de so; Yolanda Puga, directora de curtmetratges i del grup audiovisual “Pariyoli & Friends” i Santiago Torres, director de comunicació i relacions institucionals de TMB i director de la Fundació TMB.

I els guanyadors són…

Dins de la categoria a competició oberta al públic, Roda a TMB, en què els mateixos usuaris envien els seus vídeos gravats als transports públics, el treball escollit pel jurat ha estat El Parèntesi, creat per Carlos R. Haro. L’emotiu curt retrata en tres minuts la relació del protagonista amb la seva àvia a través del trajecte entre les estacions d’Espanya i Glòries de l'L1, un anomenat parèntesi, durant el qual, el temps s’aturava per tots dos. En definitiva, una carta oberta d’homenatge a la seva persona. La peça guanyadora, que ha competit amb els altres 64 curts presentats en aquesta edició, s’ha endut un viatge per a dues persones a Corea, la projecció en exclusiva del curt al festival SMIFF de Seül 2023, al programa Curtcircuit de Televisió de Catalunya i a MouTV, juntament també amb un any de cinema gratis als cinemes Filmax Gran Via.

Com a segon millor curtmetratge, el jurat ha escollit l’obra El paso, dirigida per Santiago Olivera. L’original curt de ficció, de dos minuts i 27 segons, presenta un relat personal situat en una de les andanes de l’estació de La Florida de l’L1, on un home veu reflectida entre tren i tren, una història que li sembla ser ben propera. El premi per aquesta peça consisteix en una càmera de filmació Go Pro Hero 10 amb accessoris, un trípode per a la filmació i la projecció en exclusiva del curt al festival SMIFF de Seül 2023, al programa Curtcircuit de Televisió de Catalunya i a MouTV.

Hi ha dues videocreacions més a les quals el jurat ha concedit una menció especial: Effugium d’Omar Admirable i Miguel Fernández, i T-I-L-B-O d’Andrea Lizarte i Gisela Serra. Els premis són la projecció a l’SMIFF, al programa Curtcircuit i a MouTV.

Els 10 curts finalistes s’emetran properament a les pantalles d’informació per als usuaris MouTV, presents en autobusos, andanes i trens de metro, i durant el festival SMIFF. A més dels 4 curts ja guardonats són: Aqueronte, de Núria Patón, Torpe i Bages, de Miriam Franch, Sense Paraules, de Núria Francisco, La clau del transport, de Laura Rios, La Sinfonía No 9, de Daniel Whitehair i 2222, de Nicolás Berenz, Ornella Gaudini i Favio Gayoso.

D’altra banda, pel que fa a la secció La Mostra, en què es presentaven 20 curts, l’obra que ha rebut més vots al web del festival és el curt Cohete, de Lucas de Gispert Grau i Christian Avilés.

Pel que fa al concurs orientat a la plataforma Reels d’Instagram, i que s’ha desenvolupat al voltant de l’etiqueta especial #Subtravellingreels, el premi ha recaigut en Jordi Cortés Biox. El guanyador rep un Apple Watch.

Hi havia també un premi per als votants, que només pel fet de votar els curts al web del festival podien optar a guanyar un any de cinema gratis cortesia de Filmax Gran Via. El guanyador del sorteig ha estat Aurelio Romero Romero.

Darrera modificació
13.02.2023
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/tmb-anuncia-guanyadors-de-13a-edicio-festival-de-curtmetratges-subtravelling